Στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου πέταξαν τελικά το γλυπτό "Φεγγάρι στην Ακτή", του καλλιτέχνη Παύλου Βασιλειάδη, το οποίο -μέχρι πρότινος- βρισκόταν τοποθετημένο στην ξύλινη εξέδρα της Νέας Παραλίας, μπροστά από το ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς".

Το περασμένο Σάββατο, άγνωστοι δράστες έβαλαν στο στόχαστρο το γλυπτό και λύγισαν τον κορμό του. Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν έμειναν μόνο σε αυτό καθώς φρόντισαν να "αποτελειώσουν" το έργο τους, πετώντας το, χθες τα ξημερώματα, στη θάλασσα.

Μέσα σε έναν χρόνο, βάνδαλοι το έβαλαν στο "στόχαστρό" τους... τρεις φορές!Ακριβώς έναν χρόνο πριν, τον Φεβρουάριο του 2015, άγνωστοι αποπειράθηκαν να πριονίσουν τη βάση του, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο λύγισαν τον κυρίως κορμό του, ο οποίος ήταν έτοιμος να πέσει στο νερό, πα��ρνοντας κλίση ιδιαιτέρως ανησυχητική.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αναζητά πλέον ομάδα δυτών προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση ανέλκυσης του έργου από το βυθό, καθώς η όποια προσπάθεια έγινε σήμερα να βγει το "Φεγγάρι στην Ακτή" από τα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου με γάντζους δεν απέδωσε.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που βάνδαλοι ολοκληρώνουν το έργο τους με παρόμοιο τρόπο, πετώντας το δηλαδή στη θάλασσα. Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν, η ασπίδα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου "εξαφανίστηκε" μυστηριωδώς από τον χώρο όπου ήταν τοποθετημένη.

Η χάλκινη ασπίδα, διαμέτρου 1,16 μέτρου και περίπου 100 κιλών, βρέθηκε αρκετό καιρό αργότερα από βατραχανθρώπους στη θάλασσα, σε βάθος πέντε μέτρων.