Ο Κινέζος εικαστικός Αϊ Γουέι Γουέι αποφάσισε να βάλει τέλος στην έκθεσή του «Rupture» στο μουσείο Faurschou στην Κοπενχάγη.

Ο καλλιτέχνης προέβη σε αυτή την κίνηση μετά την απόφαση της Δανέζικης Βουλής να ψηφίσει νόμο όπου αναγκάζει τους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα να παραδίδουν τα κοσμήματα και τα χρήματα τους στο Δανέζικο κράτος.

Το μουσείο Faurschou σε ανακοίνωσή του στηρίζει την απόφαση του καλλιτέχνη, και εκφράζει τη λύπη του που η Δανία επέλεξε να μπει στην πρώτη γραμμή μιας απάνθρωπης πολιτικής πάνω στη στιγμή που συμβαίνει η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή, αντί να μπει μπροστά για να βρεθεί μια λύση με σεβασμό και ουσία, ωστε να δώθει ένα λύση σε αυτό το ανθρωπιστικό πρόβλημα.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο κ. Γουέι Γουέι αναφέρθηκε στη στήριξη από το Ίδρυμα Faurschou της απόφασής του να κλείσει την έκθεση:«Η απόφαση αυτή ακολούθησε την έγκριση του κοινοβουλίου της Δανίας της πρότασης νόμου που επιτρέπει την κατάσχεση τ��μαλφών και την καθυστέρηση της οικογενειακής επανένωσης των αιτούντων άσυλο. Ο Jens Faurschou υποστηρίζει την απόφαση του καλλιτέχνη και λυπάται που το κοινοβούλιο της Δανίας επιλέγει να είναι στην πρώτη γραμμή της συμβολικής και απάνθρωπης πολιτικής της σημερινής μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, αντί να είναι στην πρώτη γραμμή μιας σεβαστής ευρωπαϊκής λύσης για την επίλυση της οξείας ανθρωπιστικής κρίσης».
insta.jpg