​Ο Τζαμάλ, ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης από τη Συρία που ζει την τελευταία πενταετία στη χώρα μας, πραγματοποιεί την πρώτη του έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο «Ο δρόμος του Μεταξιού».

«Πάντα ζωγράφιζα στην Ελλάδα, η Ελλάδα μου χάρισε αυτό το φως και το χρώμα, η αύρα που έχει η Ελλάδα και πάντα εξέθετα στον αραβικό κόσμο που είναι πολύ μεγάλος, δηλαδή έχει 500 εκατομμύρια ο αραβικός κόσμος, πολλά κράτη. Από το 2012 βγήκα για πρώτη φορά στην Ευρώπη στη Γερμανία» δήλωσε ο Τζαμάλ στην κάμερα του Star.

Μετά την Αθήνα και ύστερα από πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς η έκθεση με τα εντυπωσιακά ονειρικά έργα του ζωγράφου θα καταλήξει στην Κίνα:

«Ήθελα να το ξεκινήσω απ΄την Ελλάδα και ήθελα να ξεκινήσω εδώ ήταν η επιθυμία μου από αυτό το υπέροχο μουσείο που βλέπετε την ακρόπολη, αυτήν την ενέργεια που μας χαρίζει που δεν υπάρχει στον πλανήτη» εξήγησε ο Σύρος ζωγράφος.

Στα εγκαίνια στον Κεραμεικό έδωσαν το "παρών" προσωπικότητε�� από τον χώρο της τέχνης και των επιχειρήσεων, μέλη του διπλωματικού σώματος και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση του Τζαμάλ θα διαρκέσει ως τις 14 Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.