Πολλοί είναι οι συγγραφείς που καταπιάστηκαν με την πολύτιμη λέξη «αγάπη»! Ανάμεσα σε αυτούς και η Μαριλένα Ραπανάκη που μίλησε για το αιώνιο αυτό θέμα μέσα από το βιβλίο της: «Ν' αγαπάς όπως δεν μπορούν οι άλλοι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.
Μ-ΑΓΑΠΑΣ-ΟΠΩΣ-ΔΕΝ-ΜΠΟΡΟΥΝ-ΟΙ-ΑΛΛΟΙ-400x585.png

Η συγγραφέας έχει δηλώσει χαρακτηριστικά:«Ήθελα να καταγράψω την δική μου αντίληψη για το τι σημαίνει αληθινή, ανιδιοτελής αγάπη. Μέσα από δύσκολα γεγονότα η αγάπη δοκιμάζεται και καλείται να αποδείξει ποια είναι η ουσία της. Για μένα και για το “Ν’ αγαπάς όπως δεν μπορούν οι άλλοι’’ , αγάπη σημαίνει αυτοθυσία».

Μικρή περίληψη για το βιβλίο:

Άνθρωποι που κυνηγούν την αγάπη και προσπαθούν να την αγγίξουν. Στην πορεία της ζωής καταλαβαίνουν πως πνίγονται μέσα στα κοινωνικά στερεότυπα και στη μοίρα τους, που παλεύουν να τη δαμάσουν. Ήρωες του σήμερα που αντικρίζουν τον θάνατο και ψάχνουν τη λύτρωση στην αγάπη. Η Αγάπη έχει πολλές ιδιότητες, όμως η βασικότερη είναι αυτή της μάνας. Με την οικογένειά της έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις, που τους καλούν να βιώσουν την εύθραυστη, ανθρώπινη υπόστασή τους. Άλλωστε, εκείνη ως ψυχίατρος γνωρίζει καλά ότι «η τρέλα από τη λογική απέχει μια ανάσα».


Ποια είναι η Μαριλένα Ραπανάκη:
Η Μαριλένα Ραπανάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε τοπογραφία και γεωπληροφορική. Έχει εργαστεί ως τοπογράφος αλλά κυρίως ως εκπαιδευτικός ενηλίκων σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα της πληροφορικής.
marilena (1).JPG

Από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. Έχει διακριθεί στον χώρο της ποίησης και του διηγήματος από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και λογοτεχνικά περιοδικά. Από τις εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο (νουβέλα) με τίτλο Ελπίδα Χαμογέλα (2012) και από τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκης το ανθολόγιο Έλληνες Ποιητές και Ζωγράφοι (2013) στο οποίο συμμετέχει. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί από το ηλεκτρονικό περιοδικό τέχνης και γραμμάτων Vakxikon.gr

Βαθιά πεποίθησή της είναι πως η μετριοφροσύνη αρμόζει στους ευφυείς, προσδίδοντάς τους το προνόμιο της συνεχούς ανόδου.