Η Μάνια Παπαδημητρίου θα κάνει ποδαρικό στο θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» στις 11 Ιανουαρίου με το μονόλογο του Παναγιώτη Μέντη «Αδαμαντία», Το έργο, βασισμένο σε πραγματική αλληλογραφία, περίμενε χρόνια την ανακάλυψή του από τον σκηνοθέτη Κωστή Καπελώνη και δίνει την αίσθηση ενός μανιφέστου υπέρ των γυναικών που πρέπει να τα φέρουν όλα εις πέρας και κάπου ανάμεσα τις συµβάσεις και τους συµβιβασµούς να θέσουν τις δικές τους προτεραιότητες.

Η Λαμπρινή Αγιαννίτου, με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Άρτεμη Αποστολοπούλου και του Χρήστου Συριώτη θα παίξει έναν μονόλογο που που είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη Ελλάδα και την αναζήτηση της ελπίδας στο «Αγγέλων Βήμα» επίσης στις 11-1.

Την ίδια ημερομηνία, πρεμιέρα θα κάνει και το «De Profudis?» το οποίο και έγραψε ο Ιρλανδός συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ που το 1895 κατηγορήθηκε για ομοφυλοφιλία και οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Η ομάδα Dum Spiro Spero ανεβάζει στη σκηνή τη φανταστική απάντηση του νεαρού λόρδου που καταδικάστηκε τελικά σε δύο μήνες φυλάκιση, σε ένα μονόλογο τον οποίο αποδίδει ο Σπύρος Κυριαζόπουλος. Η παράσταση θα λάβει χώρα στο θέατρο «Άνεσις».