Η "Σαλώμη", ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Όσκαρ Γουάιλντ, παρουσιάζεται για 4 ακόμη παραστάσεις στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής, σε σκηνοθεσία και μετάφραση του Θέμελη Γλυνάτση, με την Θεοδώρα Τζήμου στον ομώνυμο ρόλο, πλαισιωμένη από μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών.
033.jpg


Γραμμένη στα τέλη του 19ου αιώνα στα Γαλλικά, η Σαλώμη του Όσκαρ Γουάιλντ είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο γοητευτικά και προκλητικά κείμενα της Ευρωπαϊκής δραματουργίας. Η Βιβλική ιστορία της πριγκίπισσας της Ιουδαίας που χόρεψε μπροστά στον Ηρώδη για να πάρει ως αντάλλαγμα το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή μεταμορφώνεται από τον Γουάιλντ σε ένα κείμενο που ξεχειλίζει με ένταση, ερωτισμό και μια περιρρέουσα αίσθηση παρακμής. Η Σαλώμη είναι επί της ουσίας μια εξαντλητικά επαναλαμβανόμενη ελεγεία στο παράνομο βλέμμα, που δημιουργεί πλέγματα και τροχιές επί της σκηνής με ένα μοναδικό τρόπο. Το έργο συνομιλεί απευθείας με την ουσία της θεατρικής μηχανής, αποκαλύπτει δηλαδή την βαθύτατη φετιχιστική πλευρά του θεάτρου και τη μεταμόρφωση του θεατρικού χαρακτήρα σε αντικείμενο θέασης, απογύμνωσης και φυσικά ερωτικής φαντασίωσης. Ο Γουάιλντ είναι πεντακάθαρος: το παραστατικό σώμα είναι αναγκαστικά ερωτικό, και ο θεατής είναι επί της ουσίας ένας πεφωτισμένος ηδονοβλεψίας. Ένας θίασος καταξιωμένων, αλλά και νέων ηθοποιών, ενώνουν τις δυνάμεις τους στην παρουσίαση αυτής της ιστορίας της «κόρης του πάθους», όπως αποκαλούσε ο Γουάιλντ την ηρωίδα του, σε μια σκηνοθετική ανάγνωση που δίνει έμφαση στον ερωτισμό, την κοινωνική αποσύνθεση και την ποιητικότητα του κειμένου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία / Μετάφραση: Θέμελης Γλυνάτσης
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Ελευθερία Αράπογλου
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός Φωτιστή: ��αρίνα Κόντα
Φωτογραφίες: Γιώργος Μαυρόπουλος, Βασίλης Μακρής
Make-up: Στέργιος Κάτσουνας

ΔΙΑΝΟΜΗ
Θεοδώρα Τζήμου (Σαλώμη), Νέστωρ Κοψιδάς (Ηρώδης), Θανάσης Δόβρης (Ιοκαναάν), Αλεξάνδρα Ντεληθέου (Ηρωδιάδα), Βασίλης Λιάκος (Ναραμπόθ), Δημήτρης Τσιγκριμάνης (Ο ακόλουθος της Ηρωδιάδας/Ναμαάν), Σωτήρης Τσακομίδης (Ένας δαίμονας)

o1.jpgΤοποθεσία: Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 19.00 (έως τις 10 Ιανουαρίου 2016)
Διάρκεια: 110'
Πληροφορίες-κρατήσεις: Τηλ.: 210 8217877
Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ, 12 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (ατέλειες, κάρτα ανεργίας)
Προπώληση:
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
- Τηλεφωνικά: 210 7234567
- Ηλεκτρονικά: www.ticketservices.gr

Στήλες Θεαμάτων:
Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη.
Σαλώμη, του Όσκαρ Γουάιλντ. Σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης. Παίζουν: Θεοδώρα Τζήμου, Νέστωρ Κοψιδάς, Θανάσης Δόβρης, Αλεξάνδρα Ντεληθέου, Βασίλης Λιάκος, Δημήτρης Τσιγκριμάνης, Σωτήρης Τσακομίδης. Μέχρι 10 Ιανουαρίου 2016.
o2.jpgΠαραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 19.00.

Τιμές εισιτηρίων:
16 ευρώ, 12 ευρώ (μειωμένο), 5 ευρώ (ατέλειες, κάρτα ανεργίας)
Προπώληση: Εκδοτήριο-Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Τηλεφωνικά-210 7234567,
Ηλεκτρονικά-www.ticketservices.gr