Το νέο πολυαναμενόμενο βιβλίο «Ανεμοι του Χειμώνα» (Winds of Winter) του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν δεν θα είναι έτοιμο πριν από την έκτη σεζόν του «Game of Thrones» όπως παραδέχθηκε ο ίδιος!

Στόχος του ταν να εκδοθεί το βιβλίο πριν το Game of Thrones, προκειμένου να «προλάβει» τη σειρά, καθώς στοιχεία του Winds of Winter αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στη�� έκτη σεζόν -όπως για παράδειγμα ποια θα είναι η τύχη του Τζον Σνόου.

«Οι εκδότες μου είναι απογοητευμένοι, το HBO είναι απογοητευμένο, οι ατζέντες μου και οι ξένοι εκδότες και οι μεταφραστές είναι απογοητευμένοι» έγραψε στο blog του ο γνωστός συγγραφέας της σειράς βιβλίων «Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου». «Αλλά κανένας δεν θα μπορούσε να είναι πιο απογοητευμένος από μένα» πρόσθεσε.

Ο συγγραφέας είπε πως σκόπευε να έχει έτοιμο μέχρι τον Απρίλιο το μυθιστόρημα, αλλά ότι έχασε την πρώτη του διορία τον Οκτώβριο. Το προηγούμενο βιβλίο της σειράς εκδόθηκε το 2011.

«Δυστυχώς, το γράψιμο δεν προχώρησε τόσο γρήγορα, ή τόσο καλά όσο θα ήθελα» είπε. «Μπορείτε να κατηγορήσετε τα ταξίδια μου ή τις αναρτήσεις στο ��πλογκ μου ή άλλους περισπασμούς και τον Κοκτώ και οτιδήποτε, αλλά ίσως όλα αυτά είχαν συνέπειες. Μπορείτε να κατηγορήσετε την ηλικία μου και ίσως και αυτή να έπαιξε ρόλο. Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές το γράψιμο πάει καλά και μερικές φορές δεν πάει και αυτό ίσχυε από όταν ήμουν 20 ετών. Καθώς η άνοιξη γινόταν καλοκαίρι, είχα περισσότερες κακές μέρες από ότι καλές. Γύρω στον Αύγουστο, έπρεπε να αποδεχθώ την αλήθεια: Δεν επρόκειτο να είχα τελειώσει μέχρι το Χάλογουιν».

Όσο για το πότε θα είναι έτοιμο το νέο βιβλίο, ο Μάρτιν είπε: «Δεν πρόκειται να βάλω άλλη μία διορία στον εαυτό μου και να παγιδευτώ. Οι διορίες απλά με αγχώνουν. Θα επιστρέψω σε αυτό που είχα πει τον περασμένο Μάρτιο, πριν από όλα αυτά. Θα είναι έτοιμο όταν θα είναι έτοιμο. Και θα είναι το καλύτερο που μπορώ» σημείωσε.