​Στη σκιά της Ακρόπολης στο Θησείο, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών, η Αθήνα θα αφήσει πίσω της το 2015 και θα υποδεχτεί το νέο έτος.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων, τη βραδιά θα ανοίξει στις 22:30 ο Γιώργος Καπουτζίδης ενώ το πρόγραμμα διαμορφώνεται σε τρία μέρη, διαφορετικά μεταξύ τους, ώστε να καλύψουν όλες τις επιλογές και διαθέσεις.

Σε δύο σκηνές, μία μικρή και μία μεγάλη, οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν το σύνολο του προγράμματος, με συνεχή ροή μουσικής και χορού με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θα εναλλάσσονται.

Στη μεγάλη σκηνή μαζί με τον ηθοποιό ια είναι οι « Sugahspank! & The Swing Shoes Athens», οι χορευτές των Athens Swing Cats, συγκροτήματα Swing και ζευγάρια χορού σε φιγούρες του Lindy hop, της αυθεντικής jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque.

Στις 23.05 τη σκυτάλη παίρνει ο Πάνος Μουζουράκης ο οποίος θα τραγουδήσει στο κοινό χιουμοριστικές διασκευές από ξένα τραγούδια ροκ, swing τα οποία τον σημάδεψαν καθώς και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε εντελώς νέες εκδοχές.

Ένα τέταρτο πριν από τα Μεσάνυχτα, το κλίμα θα γίνει πιο εορταστικό μιας και η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα, θα δώσει το ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης θα παραλάβει τη σκυτάλη για την υποδοχή του νέου έτους, ενώ πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό. Η διασκέδαση θα κορυφωθεί και μετά την έλευση του νέου έτους, μιας και τον κόσμο θα διασκεδάσει ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ερμηνεύοντας γνωστές του επιτυχίες, σε μία μοναδική σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων. Το 2016 ξεκινά με αγαπημένα ακούσματα, όπου η ροκ συναντά την κλασική μουσική, και οι ήχοι γίνονται δυναμικοί, σε νέες ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Καλαντζάκου.

Tην Καλλιτεχνική Διεύθυνση και τη Σκηνοθεσία της βραδιάς έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ η εκδήλωση θα μεταδοθεί στο σύνολό της ζωντανά από την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει προβλέψει και αυτούς που δεν θα μπορούν να παρευρεθούν στη μεγάλη εκδήλωση, έτσι δεκάδες ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι θα συνδεθούν μεταδίδοντας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο την αλλαγή του χρόνου στην Αθήνα, κάτω από την Ακρόπολη.