Ο Γιώργος Νταλάρας αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι μπορεί να ανοίγει νέους δρόμους στη μουσική.
nta13.jpg
(
Γιώργος Νταλάρας-Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ)

Στο νέο του άλμπουμ με τίτλο: «Αμίλητη Ιστορία» ερμηνεύει ποιήματα της διακεκριμένης βυζαντινολόγου Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, μελοποιημένα από τον συνθέτη Νίκο Πλάτανο, ενώ ηθική αυτουργός του δισκογραφικού αυτού εγχειρήματος είναι η Μέμη Σπυράτου.
nta12.jpg
(Άννα & Γιώργος Νταλάρας)

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Θεοχαράκης.
nta01.jpg
(
Μπάμπης Τσέρτος-Γιώργος Νταλάρας)

Ο Γιώργος Νταλάρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο Νίκος είχε πάρει αποσπάσματα και προσπαθούσε να δει αν μπορούν αυτά τα ποιήματα να γίνουν τραγούδια. Αποδείχτηκε ότι ακόμα και τα πιο δύσκολα, όταν υπάρχει μεράκι γίνονται».

Η Ελένη Αρβελέρ έπλεξε σε ομοιοκατάληκτους στίχους εικόνες μοναδικής δύναμης εμπνευσμένες από την παγκόσμια ιστορία και φώτισε πτυχές στις οποίες οι ιστορικοί αποφεύγουν συνήθως να αναφερθούν.
nta02.jpg
(
Μέμη Σπυράτου-Γιώργος Νταλάρας)

Το «παρών» έδωσε και η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, η οποία ανέφερε: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δω την ιστορία αλλιώς, κι όπως στην ιστορία στα σχολικά βιβλία λέμε μόνο ψέματα, είπα να πω αλήθεια μόνο με ποιήματα».

Τα τραγούδια του άλμπουμ γραμμένα σε λαϊκούς, αλλά και σε έντεχνους δρόμους συνδέουν το σήμερα με το ιστορικό παρελθόν και μένουν στο αυτί του ακροατή.
nta04.jpg
(
Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ)

nta06.jpg
(Αντώνης Αναγνωστάκης-Νίκος Πλάτανος-Γιώργος Νταλάρας)
nta07.jpg
(
Άννα Νταλάρα-Μέμη Σπυράτου)
nta09.jpg
nta11.jpg
nta05.jpg