Η παιδική θεατρική παράσταση “Μια φορά κι ένα φτερό” μετά από μία επιτυχημένη σεζόν στο Studio Vis Motrix ξεκινάει την περιοδεία της στην Ε��λάδα. Η τελευταία παράσταση στη ��εσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Μια πανέμορφη και πολύχρωμη πεταλούδα ερωτεύεται έναν περίεργο και σκουρόχρωμο σκώρο. Δύο αταίριαστοι και αντιφατικοί κόσμοι έρχονται σε επαφή, μπλέκονται και ενώνονται μέσα από τη δύναμη της αγάπης. Μέσα σε μία μέρα, όσο δηλαδή διαρκεί και η βραχεία ζωή της πεταλούδας, οι ήρωές μας θα ζήσουν πολλές περιπέτειες, θα γελάσουν, θα κλάψουν και θα ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τον άλλο. Το σκοτάδι αδιανόητο για την Έρη, το φως επικίνδυνο για τον Φάνη. Θα καταφέρουν οι ήρωες μας να βρουν έναν κοινό τόπο να ζήσουν μαζί;

Πρόκειται για ένα ρομαντικό παραμύθι αυτογνωσίας και αληθινής αγάπης. Η ομάδα Hippo δημιουργεί μια σύγχρονη ρομαντική κωμωδία, μέσα από μια ιστορία αυτοθυσίας, γενναιοψυχίας και αγνού έρωτα, όπου το κωμικό στοιχείο εναλλάσσεται με το δραματικό. Σωματικό θέατρο, μουσική, χορός και τραγούδι συνθέτουν ένα εντυπωσιακό θέαμα με γρήγορο, σφιχτό ρυθμό, αισθητική αρτιότητα και υψηλή ψυχαγωγική αξία.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σύντομο θεατρικό εργαστήρι, βασισμένο σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά μέσα από μια σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων (αυτοσχεδιασμοί, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια) συμμετέχουν σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου μεσουρανούν έννοιες όπως αλληλεγγύη, συνεργατικότητα, αποδοχή του άλλου κ.α. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον συναισθηματικό τους κόσμο και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα.

Το κείμενο αποτελεί μια ελεύθερη ��ιασκευή του έργου «Η Πεντάμορφη και ο Σκώρος» του Νίκου Τσιώτσου.

Παίζουν: Ηλέκτρα Γωνιάδου, Στράτος Ανούδης
Κείμενο: Hippo Theatre Group
Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Μάσκα: Μάρθα Φωκά
Κίνηση: Ηippo Theatre Group
Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων Δράματος: Hippo Theatre Group, Καλλιόπη Φύκαρη
Εκτέλεση Παραγωγής: Νίκος Μαυράκης
Ενορχήστρωση: Γιώργος Δούσος, Παύλος Μέτσιος, Πάρης Φράγκος
Μουσική – Παραγωγή - Σκηνοθεσία: Ηippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)


Διάρκεια: 60΄
Ηλικίες: 4-12

Kυριακή 13 Δεκεμβρίου
Ώρα Έναρξης: 11.00 π.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 7€
Studio VIS MOTRIX
Έδισσoν 4 (έναντι Νέου Δημαρχειακού Μεγάρου)

Πληρο��ορίες και κρατήσεις: 6988021227