​Η μια και μοναδική κινηματογραφική εμφάνιση του Βασίλη Τσιτσάνη είναι στο έργο του 1953 «Πιάσαμε την Καλή» με τον Γιώργο Χατζηχρήστο και την Γεωργία Βασιλειάδου. Ο Τσιτσάνης στο πάλκο τραγουδάει μαζί με την Μαρίκα Νίνου «Τα καβουράκια».

Vasilis_Tsitsanis.jpghqdefault.jpg
Βασίλης Τσιτσάνης ΦΩΤΟ από την ταινία "Πιάσαμε την Καλή"

Σήμερα 100 χρόνια από την γέννηση του, ο άρχοντας του ρεμπέτικου ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη και επιστρέφει στο ουζερί της Θεσσαλονίκης, εκεί που έγραψε τις μεγάλες επιτυχίες του.

Στο φιλμ «Ουζερί Τσιτσάνης», βλέπουμε τον Τσιτσάνη στην περίοδο της γερμανικής κατοχής να τραγουδάει, αλλά και να "γρατζουνάει" την ψυχή του.

301.jpg

Παρακολουθούμε όμως και έναν δυνατό, αλλά αδιέξοδο έρωτα ανάμεσα σε μια Εβραία και έναν Χριστιανό…

Για το έργο του Μανούσου Μανουσάκη χρειάστηκαν 3 χρόνια έρευνας και 3 μήνες γυρισμάτων.

ouzeri-tsitsanis-7.jpg

Όσο για την καλύτερη αποτύπωση της εποχής και της ατμόσφαιρας ράφτηκαν περισσότερα από 3000 κοστούμια και χρησιμοποιήθηκαν 2500 κομπάρσοι…

sta_1.jpg

Τα ψηφιακά εφέ έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην αληθοφάνεια της ιστορίας…

Στο έργο πρωταγωνιστούν οι Αντρέας Κωνσταντίνου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Χάρης Φραγκούλης, Βασιλική Τρουφάκου ,αλλά και οι Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Γιάννης Αϊβάζης, Αλμπέρτο Εσκενάζι, Λάκης Κομνηνός.

ouzeri-tsitsanis-6.jpg

Το φιλμ «Ουζερί Τσιτσάνης» είναι μια εντυπωσιακή παραγωγή για τα ελληνικά κινηματογραφικά δεδομένα και προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους.

Της Έλγκα Νταϊφά

ΒΙΝΤΕΟ STAR