Στο πένθος έχει «βυθιστεί» ο καλλιτεχνικός χώρος μετά την είδηση του θανάτου του Μηνά Χατζησάββα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών.

Το ΚΘΒΕ αποχαιρέτησε τον αγαπημένο ηθοποιό μέσω μίας ανακοίνωσης που ανέφερε το εξής: «Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Μηνά Χατζησάββα, ενός σπουδαίου ηθοποιού που υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος το ελληνικό θέατρο, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους.

μμμ.jpg
Μοναδική αλλά εμβληματική συνεργασία του Μηνά Χατζησάββα με το ΚΘΒΕ ήταν ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Διόνυσου στο έργο του Ευριπίδη «Βάκχες», μια πολυσυζητημένη παράσταση που παρουσιάστηκε, σε σκηνοθεσία Ματίας Λάνγκχοφ το καλοκαίρι του 1997.

«Βάκχες» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ. Συνολικά δόθηκαν 5 παραστάσεις:
Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους (19/08/1997)-Πρώτη παρουσίαση
Aρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (29/08/1997 - 30/08/1997), Φεστιβάλ Επιδαύρου
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (27/09/1997 - 28/09/1997), 6Ο Φεστιβάλ της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης

Η πολιτική κηδεία του Μηνά Χατζησάββα θα γίνει την Τετάρτη 2/12/15 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών στις 12 το μεσημέρι».
μκκκ.jpgΣυλλυπητήριο μήνυμα του Αριστείδη Μπαλτά

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδης Μπαλτάς εξέφρασε τη θλίψη του για το χαμό του Μηνά Χατζησάββα.

«Ο Μηνάς Χατζησάββας, εκ των σπουδαίων καλλιτεχνών του τόπου μας, υπήρξε πρωτοπόρος, ακάματος εργάτης της τέχνης του και ταυτόχρονα ιδιαιτέρως αγαπητός από το σύνολο της καλλιτεχνικής κοινότητας αλλά και τον κόσμο που τον παρακολουθούσε κατά την πολύχρονη πορεία του στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Η απουσία του θα είναι αισθητή στον χώρο των τεχνών που υπηρέτησε, αλλά το ήθος και η γενναιοδωρία του θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές καλλιτεχνών, που τόσο αγαπούσε και υπερασπιζόταν.

Εκφράζω, λοιπόν, τα θερμά συλλυπητήρια μου για την απώλεια του Μηνά Χατζησάββα. Συμμερίζομαι τον πόνο των οικείων του και τους μεταφέρω τις ευχαριστίες όλων μας για την προσφορά του στην πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου μας».