Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διοργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δρώμενων για μικρούς και μεγάλους το οποίο είναι το εξής:

1) ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΩΡΑ 5Μ.Μ
Συμμετέχουν: Φιλαρμονική του Δήμου με την συμμετοχή γνωστού καλλιτέχνη έκπληξη... χοροί και κάλαντα από τους Συλλόγους Κρητών , Ηπειρωτών, Επτανησίων χοροί και κάλαντα από τα παιδιά της των Δημοτικών της Αγίας Παρασκευής και τους χορευτικούς Συλλόγους «Κορύβαντες», και οι «Χοροταξιδευτές»
Επίσης για να ζεσταθούμε...άφθονο κρασί!

2) ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΣΑΚΟΥ
ΩΡΑ 12.30
Γλέντι με την συμμετοχή των : Κρητών με χορούς, τραγούδια και τσίπουρο, ΚΑΠΗ θα συμμετέχουν με χορούς και κεράσματα, Σύλλογος Κατοίκων Τσακού με κεράσματα από τα γύρω καταστήματα, χορευτικά συγκροτήματα λάτιν και παραδοσιακούς χορούς με φορεσιές. και “Οι Κορύβαντες” με παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδ��ς και κάλαντα από την Χορωδία τους με κεράσματα, όπως Χριστόψωμο και πίτες.

3) ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΟΛΑ
ΩΡΑ 13.00
Χριστουγεννιάτικο γλέντι από το Λύκειο Ελληνίδων Αγίας Παρασκευής, τον Σύλλογο Ηπειρωτών , μουσικά σύνολα του Εθνικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής με την συνεργασία των Συλλόγων Κοντοπεύκου – Παραδείσου και Πευκακίων “Αναγέννηση”.


4)ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
ΩΡΑ 13.30
Οι “Χοροταξιδευτές” θα κεράσουν φασολάδα ζεστή σε παραδοσιακό καζάνι το οποίο θα ζεσταίνεται στα ξύλα, οι Επτανήσιοι θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα και καντάδες. Για τους μικρούς φίλους δημιουργική απασχόληση από την Επιτροπή Κατοίκων Κοντoπεύκου και ανταλλακτικό παζάρι παιχνιδιών και βιβλίων ενώ θα συλλέγονται παιχνίδια για τα προσφυγόπουλα. Μπαζάρ των “Χοροταξιδευτών” τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Οι Αρκάδες θα προσφέρουν.. Αρκαδικά εδέσματα ενώ θα διασκεδάσουμε με ρεμπέτικο πρόγραμμα από τους “Χοροταξίδευτες” και το συγκρότημα η “Μουσική Αθάλη”.

5) ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 :
Ι.Ν. ΣΤΟΝ Π��ΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
ΩΡΑ 6Μ.Μ.
Συναυλία με θρησκευτικούς ύμνους και κλασσικές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με την Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την Χορωδία “Αμπιτους” της Κατερίνας Βασιλικού

6) ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015:
Ε.ΚΕ.ΦΕ. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ
ΩΡΑ 6Μ.Μ.
Μεγάλη συναυλία με την Φιλαρμονική του Δήμου , την Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής και τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους

7)ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ2015:
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΥΣΕΙΟ “ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ” ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.ΝΕ.ΒΑ.Π.
Ενα μαγικό ταξείδι στον κόσμο των Χριστουγέννων με διαδραστικές δραστηριότητες, μουσική, δημιουργία και κεράσματα στο Εμπορικό Κέντρο Venus (Αγίου Ιωάννου ).

8)ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥς ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ (ΠΑΙΣΔΑΠ)
ΩΡΑ 10π.μ.- 1 μ.μ. και
4μ.μ.- 7μ.μ. ΚΑΙ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
ΩΡΑ 10 π.μ.- 1μ.μ.
Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων προσφέρουν στα παιδιά της πόλης μας δωρεάν βόλτα στο Ιστορικό κέντρο, με υπέροχο τρενάκι 4 βαγονιών, 18 μέτρων και χωρητικότητας 40 ατόμων, με την συντροφιά του... Αη Βασίλη και ξωτικό που θα διηγείται ωραίες ιστορίες κατά την διάρκεια της βόλτας.

9)ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΩΡΑ 9π.μ. -11π.μ.
Α) Κάλαντα Χριστουγέννων στους δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική του Δήμου
Β) Παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων στους δρόμους της πόλης από τους Κορύβαντες.

10)ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΩΡΑ 9 π. μ.- 11π.μ.
Α) Κάλαντ�� Πρωτοχρονιάς στους δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική του Δήμου.
Β) Παραδοσιακά κάλαντα Πρωτοχρονιάς και από τους Κορύβαντες.