Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα, ώστε να αποχαιρετήσουμε το 2015 και να υποδεχθούμε το νέο έτος.

Ο Πάουλο Κοέλιο φαίνεται πως μπήκε από νωρίς στο εορταστικό κλίμα και κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο για το 2016 με τον τίτλο: «Θάρρος».

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό δώρο στους αναγνώστες του, αφού όσοι το αγοράσουν θα βρεθούν μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη και αυτό γιατί περιλαμβάνει αποσπάσματα από έργα του διάσημου συγγραφέα, με ένα κοινό στοιχείο… το θάρρος.
ΛΛΛ.jpg

«Ας γνωρίζουμε ξεκάθαρα ότι μόνο η αληθινή αγάπη μπορεί να αναμετρηθεί με οποιαδήποτε άλλη αγάπη σε τούτο τον κόσμο. Όταν τα παραδίνουμε όλα, δεν έχουμε πια τίποτα να χάσουμε. Και τότε εξαφανίζεται ο φόβος, η ζήλια, η ανία και η ρουτίνα και μένει μονάχα το φως σε ένα κενό που δε μας τρομάζει, αλλά μας φέρνει πιο κοντά τον έναν στον άλλο. Ένα φως που αλλάζει πάντα κι αυτό είναι που το κάνει όμορφο, γεμάτο εκπλήξεις − όχι πάντοτε αυτές που ελπίζουμε, αλλά αυτές με τις οποίες καταφέρνου��ε να συνυπάρξουμε», είναι ένα από τα αποσπάσματα που υπάρχουν στην ατζέντα.
μ02.jpg


Στη συνέχεια Πάουλο Κοέλιο αναφέρει:«Εκεί που δεν το περιμένουμε, η ζωή μας βάζει σε μία δοκιμασία για να τεστάρει το θάρρος μας και την προθυμία μας να αλλάξουμε. Σε μία τέτοια στιγμή, δεν έχει νόημα να προσποιούμαστε ότι δεν έγινε τίποτα ή να λέμε ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Η πρόκληση δεν θα περιμένει. Η ζωή δεν κοιτάζει πίσω. Μία εβδομάδα είναι παραπάνω από αρκετός χρόνος για να αποφασίσουμε αν θα αποδεχτούμε ή όχι το πεπρωμένο μας».

Ο Πάουλο Κοέλιο γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 1947 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και τον γνωρίσαμε από το παγκόσμ��ο best-seller “Ο Αλχημιστής”, ενώ και τα μυθιστορήματα που ακολούθησαν, έτυχαν ανάλογης υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό.

Έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια βιβλία σε ολόκληρο τον κόσμο και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 80 γλώσσες. Πολλά από τα έργα του έχουν μία ιδιαίτερη και μυστικιστική ατμόσφαιρα, ενώ πολύ σύνηθες θέμα τους είναι η αφοσίωση σε ένα στόχο και η επίτευξη των ονείρων του καθενός. Του έχουν απονεμηθεί πολλά λογοτεχνικά βραβεία από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης μιας υποψηφιότητας για το περίφημο Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο του Δουβλίνου για το "Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει".