Με τις μαγικές μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι θα πλημμυρίσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στ��ς 27 και 28 Νοεμβρίου, αφού θα πραγματοποιηθούν δύο σημαντικές συναυλίες.

Θα παρουσιαστούν το εμβληματικό έργο «Χαμόγελο της Τζοκόντας» καθώς και το «Blue», ένα ποιητικό γουέστερν σε σκηνοθεσία του Silvio Narizzano με πρωταγωνιστή τον Terence Stamp. Πρόκειται για έργα που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι συναυλίες αυτές σηματοδοτούν και ένα επετειακό γεγονός για το «Χαμόγελο της Τζοκόντας»: Το 2015 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία του έργου.

Παράλληλα θα κυκλοφορήσει την ημέρα της πρώτης συναυλίας, η στερεοφωνική μορφή του έργου, όπως είχε αποτυπωθεί μόνο στην αμερικάνικη έκδοσή του από το original stereo master που μας εστάλη πρόσφατα από την Αμερική. Η έκδοση αυτή θα περιέχεται σε ένα συλλεκτικό ΒΟΧ που θα έχει έναν ακόμη ψηφιακό δίσκο με τον Μάνο Χατζιδάκι να παίζει στο πιάνο έξη από τα θέματα του έργου στην πρωτότυπη ηχογράφησή τους.

Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό μέσω αυτής της συλλεκτικής έκδοσης.

Τα έργα θα αποδώσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Γιώργος Χατζιδάκις.