Ο Ανθός, το πρώτο εστιατόριο του Γιώργου Γεράρδου, κάνει τις γαστρονομικές του διαδρομές εδώ και δυόμιση χρόνια και ξεκίνησε μέσα στη καρδιά της κρίσης. Ξεκίνησε από την ανάγκη του Γιώργου και της ομάδας του να σερβίρουν απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό με αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις όλα τα λαχανικά, τα κρέατα, τα τυριά, τα αναψυκτικά, οι μπύρες και τα κρασιά ε��ναι ντόπια και με ονομασία προέλευσης.
IMG_6110.jpg

Το μενού ήταν και είναι πλήρως εποχιακό με φρούτα και λαχανικά της κάθε εποχής να π��ωταγωνιστούν σε πιάτα που αλλάζουν συχνά. Πέρα από τη πρακτική και οικονομική διάσταση, αυτή η μαγειρική έχει και ένα σημαντικό γευστικό προτέρημα αφού καθετί είναι πολύ πιο νόστιμο στην εποχή του.
IMG_6113.jpg



Στην αρχή το εγχείρημα ήταν δύσκολο, ειδικά σε μία αγορά δύσκολη και κατακλυσμένη από χονδρέμπορους και εισαγωγικές εταιρίες. Θυμόμαστε ότι συχνά χάλαγε το πλοίο Πρέβελη, το μόνο που ένωνε το Πειραιά με τη Κάσο και δεν μπορούσαμε να έχουμε την αγαπημένη μας Κασιώτικη σιτάκα. Με πολύ προσπάθεια προμηθευόμασταν τις ελληνικές μπύρες από μικροζυθοποιίες πριν γίνουν μόδα και αποκτήσουν δίκτυο διανομής. Επιμείναμε όμως στις αρχές μας και με πάθος ψάχναμε παραγωγούς που μπορούσαν να μας στείλουν τα καλούδια τους.
IMG_6120.JPG

Ο κόσμος αγκάλιασε αυτή τη προσπάθεια και αναγνώρισε το μεράκι και την αγάπη μας για καλό φαγητό. Νοιώθουμε περήφανοι που σε μια δύσκολη περίοδο η μικρή μας σάλα γεμίζει κάθε μέρα χωρίς προσφορές και διαφημίσεις. Δυόμιση χρόνια μετά ο Γιώργος και η ομάδα του συνεχίζουν με το ίδιο πάθος να σερβίρουν κάθε μέρα νόστιμο σπιτικό φαγητό σε λογικό κόστος. Αγαπημένα πιάτα βρίσκονται πάντα στο μενού όπως τα βουβαλίσια μπιφτεκάκια με φρέσκο κιμά που αγοράζουμε κατευθείαν από τη Κερκίνη Σερρών ή η φάβα Φενεού με μαριναρισμένα κρεμμύδια και το σαγανάκι με λουκάνικο αγριογούρουνου.

Η κλασική μας πράσινη σαλάτα με καπνιστό μπέικον από τη Δράμα συνοδεύεται από φρούτα εποχής όπως σύκα τώρα και μέχρι τα μέσα Οκτώβρη, ψητά κυδώνια αργότερα ή φράουλες την άνοιξη. Ακόμα βρίσκουμε λαχταριστές ντομάτες ωριμασμένες στον ήλιο και σερβίρουμε κρύα σούπα ντομάτας, αλλά σύντομα θα αρχίσει η εποχή της κολοκύθας και η σούπα μας θα φτιάχνεται με ψητή κολοκύθα, καπνιστή πάπρικα και αγριοκύμινο. Κάποια άλλα πιάτα είναι ένα ενδιαφέρον πάντρεμα γεύσεων από διαφορετικά μέρη της χώρας μας όπως τα ψητά πιτάκια με σύγκλινο Αρεόπολης με παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης ή οι χωριάτικες ταλιατέλες από τα Γιαννιτσά που σερβίρονται με Κασιώτικη σιτάκα και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Φυσικά ένα ωραίο γεύμα γίνεται ακόμα καλύτερο με ένα νόστιμο γλυκό και για αυτό το λόγο φροντίζουμε ιδιαίτερα τα γλυκά μας. Το φοντάν σοκολάτας με κάρδαμο βρίσκεται στο μενού από τη πρώτη μέρα, ενώ η σφαίρα σοκολάτας με μους φουντούκι και μπισκοτένιο χώμα είναι το νέο αγαπημένο γλυκό των πελατών μας. Συχνά επίσης μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό στιγμής που ετοιμάζει ο Γιώργος και η ομάδα του στο τραπέζι σας με κρέμα πραγματικής βανίλιας και ξηρό πάγο. Πέρα από θεατρικότητα, η χρήση του ξηρού πάγου κάνει το παγωτό πιο βελούδινο καθώς οι κρύσταλλοι που δημιουργούνται τόσο γρήγορα είναι πολύ μικροί.

Ο Ανθός βρίσκεται στην οδό Ευαγγελιστρίας 96 στη Καλλιθέα, λειτουργεί κάθε μέρα από τις 6:30 το απόγευμα και από τις 10:30 το πρωί τα σαββατοκύριακα σερβίροντας ένα από τα καλύτερα brunch τ��ς πόλης. Τηλέφωνο κρατήσεων 213 0271631