Τη διαφωνία της για τις δηλώσεις του Ηλία Ψινάκη, κατά τη διάρκεια της πρό��φατης συναυλίας της στον Μαραθώνα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο δήμαρχος άστραψε και βρόντηξε επειδή δεν δόθηκε άδεια για να γίνει η συναυλία, τη βραδιά της πανσελήνου, στον Τύμβο του Μαραθώνα, λέγοντας, μεταξύ άλλων «να ρίξουμε τις αγ@μητες του ΚΑΣ στον Σπαλιάρα να ξεμπουκώσει». Όπως ήταν αναμενόμενο, τα λόγια αυτά προκάλεσαν διφορούμενα σχόλια, αλλά και την οργή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο οποίος και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

«Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, διαχωρίζω την θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα και ως Ελληνίδα», αναφέρει η και. Πρωτοψάλτη, ανταποκρινόμενη στην έκκληση των αρχαιολόγων να πάρει θέση στο ζήτημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της υπουργού:

«Θα ήθελα να απαντήσω στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με θέμα τις δηλώσεις του Δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη πριν την έναρξη της συναυλίας μου.

Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, διαχωρίζω την θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα και ως Ελληνίδα.

Για λόγους αποκατάστασης των πραγμάτων και αποτύπωσης της αλήθειας θέλω να διευκρινίσω ότι η δήλωση αυτή δεν έγινε ενώπιον μου και ήδη έχω διαχωρίσει την θέση μου από νωρίς μιλώντας απευθείας με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού. Σέβομαι τους Έλληνες αρχαιολόγους και το έργο που υπηρετούν γιατί είναι σπουδαίο».