Ανακοίνωσε ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα για αυτή τη χρονιά η εταιρεία Αθηναϊκά θέατρα, με σημαντικές νέες παραγωγές αλλά και κλασσικά έργα.

Θα συνεχίσει η μεγάλη επιτυχία με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο σκηνοθετικό τιμόνι παρουσιάζοντας Μπέρτολ Μπρέχτ και συγκεκριμένα το κλασσικό έργο «Ο Κύκλος με την Κιμωλία», το οποίο είχε μεγάλη προσέλευση και θετικές κριτικές πέρσι στο θέατρο Παλλάς. Επίσης συνεχίζει για 4η χρονιά το «Άντρες Έτοιμοι για Όλα» στο θέατρο Λαμπέτη με νέα διανομή.

Οι Αθηναίοι θα χαρούν το μιούζικαλ Billy Elliot, ένα βρετανικό έργο, που ξέρουμε ήδη από τον κινηματογράφο, καθώς και ένα νέο έργο του Θοδωρή Αθερίδη, στο Μικρό Παλλάς.

Νέες παραγωγές θα έχουμε στα εξής θέατρα με πολύ ενδιαφέρουσες θεατρικές προτάσεις.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ
Με την κωμωδία Le Prénom των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη θα εγκαινιάσει το θέατρο Αλίκη την ερχόμενη θεατρική σεζόν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Βίκυ Σταυροπούλου, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Αντώνης Λουδάρος, θα μας δείξουν ότι η επιλογή ονόματος ενός παιδιού δεν είναι, τελικά, τόσο απλή υπόθεση!

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ
Ο Σταματης Φασουλής σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη γαλλική μαύρη κωμωδία του Florian Zeller Le Pere (Ο Πατέρας). Το έργο έχει αποσπάσει τρία βραβεία Moliere, συμπεριλαμβανομένο και το βραβείο καλύτερου έργου για το 2014.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ
Στις 23 Οκτωβρίου στο θέατρο Εμπορικόν ανεβαίνει το γνωστό έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ Ο Χορός του Θανάτου. Ο Δημήτρης Καταλειφός αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία σε συνεργασία με την Ελένη Σκότη και πρωταγωνιστεί μαζί με τη Φιλαρέτη Κομνηνού και τον Βασίλη Μπισμπίκη.
Τον Μάρτιο θα επαναληφθεί, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η επιτυχία της περυσινής χρονιάς, Ο Γυάλινος Κόσμος του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ
Πιο λάθος πεθαίνεις! Η τρομερή κωμωδία των Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields που κέρδισε το βραβείο Olivier 2015 στην κατηγορία της καλύτερης σύγχρονης κωμωδίας, καταφθάνει στην Ελλάδα για να κάνει τον Οκτώβριο πρεμιέρα στο θέατρο Αποθήκη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου.