Ο Θεόδωρος Ορφανίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Live U» του Star και μίλησε για το «Άξιον Εστί», τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Σάκη Ρουβά.

Ο διεθνούς φήμης μαέστρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Φέτος ��υμπληρώνονται τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και θέλαμε με τον Δήμο Νέας Σμύρνης και προσωπικά με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Βαγγέλη Χατζατουριάν να τιμήσουμε αυτό τον μεγάλο συνθέτη, σε συνδυασμό με την Εργατική Πρωτομαγιά, προκειμένου να έχουμε ένα μεγαλειώδες αποτέλεσμα όπως είναι το «Άξιον Εστί»».

Στη συνέχεια τόνισε: «Επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος, σε ότι αφορά την επιλογή του Σάκη Ρουβά, θέλω να κάνω σαφές ότι ήταν καθαρά δική μου και του κ. Χατζατουριάν. Ο σκοπός μας ήταν να κοινωνήσουμε αυτή τη μεγαλειώδη μουσική σε ένα ευρύτερο και νεανικότερο κοινό, ώστε να έχουμε τις συμπράξεις μεγάλων προσωπικοτήτων όπως είναι ο Σάκης, ο Κώστας Ραφαηλίδης και ο Γιώργος Γιαννόπουλος».

Και πρόσθεσε: «Ο Σάκης Ρουβάς είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και καλλιτέχνης. Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι μαζί του και είναι η δεύτερη που κάνω το Άξιον Εστί. Είναι ένα ενωτικό έργο και σε αυτή την συγκυρία που ��ούμε εδώ και πολύ καιρό θα ευχόμουν να ερχόμασταν κοντά, να ακουμπάμε σε αυτό το έργο και όχι να λέμε δεν κάνει αυτός, δεν κάνει ο άλλος».

Κλείνοντας είπε: «Το περίμενα όλο αυτό. Είμαστε ένας λαός που αρεσκόμαστε να δημιουργούμε εντάσεις και να διαφωνούμε…»