Η κ. Μένη Λυσαρίδου Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας και ο κ. Φίλιππος Γράψας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. υπέβαλαν σήμερα Μ.Τρίτη 7/04/15 την παραίτησή τους στον αν.Υπουργό Πολιτισμού, κ. Νίκο Ξυδάκη.

Αναλυτικά η επιστο��ή της κ. Λυσαίδου αναφέρει: «Όπως γνωρίζετε, με την από 02/02/2015 επιστολή μου είχα θέσει «... στην διάθεσή σας την παραίτησή μου από την θέση της προέδρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), θέση που ανέλαβα την 07-06-2013 βάσει της ΥΠΑΙΘΠΑ-ΓΓΠ / ΓΔΔΥ / ΔΙΟΙΚ / ΤΔΠΕΦ /82722 / 1365 / 11434/677 απόφασης του αν. υπουργού (ΦΕΚ 259/7-6-13)”.

Ενόψει του γεγονότος, ότι παρήλθε χρονικό διάστημα δύο μηνών χωρίς να έχω κάποια επικοινωνία ή ενημέρωση, υποβάλλω με την παρούσα την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή μου από την θέση της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΚΘΒΕ και από σήμερα παύω να ασκώ τα αντίστοιχα καθήκοντα. Παρακαλώ για τις σχετικές δικές σας ενέργειες.

Μελπομένη Λυσαρίδου»


Από την πλευρά του ο κ. Γράψας λέει: «Σας ανακοινώνω την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση του αντιπροέδρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, θέση που κατέχω από τις 7 Ιουνίου 2013.


Ο λόγος για τον οποίο παραιτούμαι, είναι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν δύναμαι πλέον να ασκώ τα καθήκοντά μου. Δέχτηκα αυτή τη θέση, από αγάπη και ανιδιοτέλεια, θεωρώντας ότι μπορώ να βοηθήσω το ΚΘΒΕ στο υψηλό καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του και την προσφορά του.

Το ΚΘΒΕ όμως, χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας, που καθώς αντιλαμβάνομαι, δεν την έχει. Αντιθέτως, πιστεύω ότι τον τελευταίο καιρό συστηματικά απαξιώνεται από την Πολιτεία. Από τη στιγμή λοιπόν που ήρθα να βοηθήσω και για λόγους ανεξάρτητους από μένα αδυνατώ να το πράξω, είναι περιττό να διατηρώ μια θέση χωρίς λόγο. Πολύ περισσότερο, όταν στις αγωνιώδεις ερωτήσεις των οικονομικά δοκιμαζόμενων εργαζόμενων του ΚΘΒΕ,
για το δικό τους μέλλον και του Θεάτρου, δεν έχω απαντήσεις.


Κατόπιν τούτου, από σήμερα παύω να ασκώ τα καθήκοντά μου.

Φίλιππος Γράψας»