​Σε ηλικία 104 ετών έφυγε από τη ζωή η διάσημη ηθοποιός Λουίζ Ράινερ. Η ηθοποιός που είχε γεννηθεί στη Γερμανία ηταν η πρώτη ηθοποιός που κέρδισε δύο διαδοχικά Όσκαρ τη δεκαετία του 1930.

Το πρώτο Όσκαρ ήταν 1936 για την ταινία «The Great Ziegfeld» και το δεύτερο ένα χρόνο μετά για την ταινία «The Good Earth» στη δεύτερη μάλιστα ταινία δεν είχε καν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά δεύτερο.

Μάλιστα τότε η ηθοποιός είχε προκαλέσει την έκπληξη όλων όταν χαρακτήρισε τα Όσκαρ που πήρε «καταραμένα»! «Ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί, καθώς αυτό έδινε τη δυνατότητα στην MGM, το στούντιο με το οποίο είχα υπογράψει να μου δίνει όποιους ρόλους ήθελε εκείνο» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

pethane-i-prwti-ithopoios-pou-kerdise-2-diadoxika-oskar_w_l.jpg

Τότε είχε συγκρουστεί με το στούντιο της και έσπασε τη συνεργασία μαζί του: «πρακτικά ήμουν μία μηχανή, ένα εργαλείο σε ένα μεγάλο, μεγάλο εργοστάσιο και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Και έτσι έφυγα.Πήγα μακριά. Το έσκασα. Ναι, το έσκασα» είχε δηλώσει.

Η ηθοποιός είχε γυρίσει περίπου 14 ταινίες.Η τελευταία μεγάλη που έκανε γυρίστηκε το 1943. Από τότε εμφανιζόταν αραιά και που σε ταινίες και σειρές ενώ ο τελευταίος της μεγάλος ρόλος ήταν στην ταινία The Gambler.