Η παράσταση "Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ", μια δραματοποιημένη αφήγηση από τον Θανάση Σαράντο, βασισμένη στο ομότιτλο κλασικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, έχοντας στο ενεργητικό της 5 χρόνια παρουσίασης, πάνω από 250 παραστάσεις και 30.000 θεατές σε 25 πόλεις της Ελλάδας-, επιστρέφει για δύο μόνο παραστάσεις, στο θέατρο Τριανό��, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Υπόθεση

thumbnail.jpg

Ο “Αμερικάνος” είναι μια ιστορία αγάπης και ξενιτιάς» σημειώνει ο Θανάσης Σαράντος. «Θα μπορούσε να είναι η ιστορία κάθε μετανάστη. Ίδια κι απαράλλαχτη με αμέτρητα προσωπικά και οικογενειακά δράματα, που γνώρισε η Ελλάδα εκείνης της εποχής, αλλά και κάθε εποχής. Ο “Αμερικάνος” του Παπαδιαμάντη δεν είναι παρά ο Έλληνας μετανάστης απανταχού της γης. Για μένα, πατρίδα είναι η γλώσσα μου. Ο ήρωας νοσταλγεί τη γλώσσα του και άρα τη χώρα του. Στην εποχή που το χρήμα δημιουργεί πατρίδες, μπορεί κάποιος να νιώσει πολίτης του κόσμου. Αλλά σε αυτήν την κατάσταση, που έχουν ονομάσει κρίση, νιώθω την ανάγκη να υπάρξει ο δικός μας πολιτισμός» προσθέτει.

161213111514_4559.jpg

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία - ερμηνεία - φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος, μουσική σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης, μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Τζιαφέττας, φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου - Γεράσιμος Νεόφυτος, οργάνωση παραγωγής για την «Ηθικόν Ακμαιότατον»: Παρασκευή Κουτούμπα.

Πληροφορίες

��έατρο Τριανόν: Κοδριγκτώνος 21 - Αθήνα, τηλ.: 210 8215469. Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 12 ευρώ, τιμή προπώλησης: 10 ευρώ, μειωμένο (άτομα άνω των 65, φοιτητές, ΑΜΕΑ, ηθοποιοί με ενημερωμένη κάρτα ΣΕΗ, θεατρολόγοι με ενημερωμένη κάρτα θεατρολόγων, κάτοχοι κάρτας πολιτισμού ΥΠ.ΠΟ.Τ., ομάδες θεατών πάνω από 10 άτομα): 10 ευρώ, άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ - πολύτεκνοι - μαθητές - μέλη της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών: 8 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ