Χρειάστηκε να περάσουν 87 ολόκληρα χρόνια για να εντοπιστεί η πρώτη Χριστουγεννιάτικη ταινία του Walt Disney.

Η ταινία με τίτλο «Άδειες Κάλτσες» βρέθηκε στα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Νορβηγίας, ενώ πρωταγωνιστής της είναι ο Όσβαλντ, το Τυχερό Κουνέλι, ο οποίος θεωρείται ο «πρόγονος» του Μίκι Μάους και εμφανίζεται σε 26 ταινίες του δημιουργού του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το αντίγραφο είχε εξαφανιστεί από το 1927 και οι υπεύθυνοι της εταιρείας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα είχε σταματήσει τις έρευνες.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι της βιβλιοθήκης ενημέρωσαν τους υπεύθυνους της εταιρείας ότι το φιλμ βρέθηκε.

Η μόνη κόπια που υπήρχε πριν τον εντοπισμό αυτού του αντιγράφου, ήταν μόλις 25 δευτερολέπτων και μπορεί να τη βρει κανείς στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

«Στην αρχή δεν γνωρίζαμε τι ήταν και πολύ περισσότερο πως ήταν ένα χαμένος κινηματογραφικός θησαυρός», τόνισε σε δήλωσή του ένας από τους βιβλιοθηκάριους, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε κάποια ένδειξη για το τι αφορούσε η ταινία.

Ο σχεδιαστής των καρτούν της Disney, Ντέιβιντ Γκέρσταϊν, αφού εξέτασε το φιλμ, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του, ενώ η βιβλιοθήκη έσπευσε να το μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή πριν το αποστείλει στην εταιρεία.