​Την αντίδραση της Άννας Παναγιωταρέα προκάλεσε το δημοσίευμα των Sunday Times, με την υπογραφή της Ελληνίδας ανταποκρίτριάς του, Ανθής Καρασάββα, στο οποίο αναφέρεται ότι η Αμφίπολη είναι «μια ανακάλυψη που συνέβη 372χλμ από την Αθήνα και κοντά στα σύνορα με την Μακεδονία», εννοώντας τα Σκόπια.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας των ανασκαφών στην Αμφίπολη Άννα Παναγιωταρέα, απευθυνόμενη στη δημοσιογράφο της Sunday Times, διερωτήθηκε σε ανάρτησή της στο Facebook «αξίζει για μια αμοιβή από τους Sunday Times και προηγουμένως για ένα ρεπορτάζ που πληρωνόταν από το CNN, να εκθέτει την Ελλάδα - με ψευδείς ειδήσεις - διεθνώς;».

Διαβάστε όλο το κείμενο της κυρίας Παναγιωταρέα, όπως το ανήρτησε στο προφίλ της:

αννα παναγιωταρεα.jpg

Tι αναφέρει η Ανθή Καρασάββα στο άρθρο της στους Sunday Times

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας, Ανθή Καρασάββα, αναφερόμενη στις εξελίξεις σχετικά με την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά, υποστηρίζει πως η Αμφίπολη συνορεύει με τη Μακεδονία, εννοώντας προφανώς τα Σκόπια.

Στο δημοσίευμα γίνεται σύντομη αναφορά στην ιστορία της περιοχής και τη σημασία που αυτή είχε για την αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τους διαδόχους του, ενώ, σημειώνεται ότι η κληρονομιά του στρατηλάτη έχει γίνει αντικείμενο έριδας μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Όπως λέει η συντάκτρια, «το ταφικό μνημείο έχει προβληθεί σε τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, ενώ το έχουν ήδη επισκεφθεί προσωπικότητες του δημόσιο βίου, όπως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επιχείρησε να παρουσίασει κάποια καλά νέα τη στιγμή που πασχίζει να ανοικοδομήσει την κατεστραμμένη ��ικονομία της χώρας».

Το άρθρο κλείνει παραθέτοντας τη δήλωση του καθηγητή κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χρήστου Κεχαγιά, ο οποίος σημειώνει ότι «Το μνημείο αναζωογονεί τις ελπίδες των Ελλήνων, οι οποίοι θεωρούν ότι, παρά το σκληρό αγώνα για επιβίωση, υπάρχει ένα ιερό δισκοπότηρο που θα τους συνδέσει ξανά με μια περίοδο δόξας και τιμής».