Την υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα πραγματεύεται η ταινία μυθοπλασίας «Πρόμαχος» των νέων Ελληνοαμερικανών σκηνοθετών Κόρτι και Τζον Βούρχη.

Ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Παντελής Κοντογιάννης και η Κασσάνδρα Βογιατζή πρωταγωνιστούν, ερμηνεύοντας δύο νέους που μάχονται για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και ερωτεύονται μεταξύ τους, με φόντο έναν δικαστικό αγώνα που ξεκινά από τη Βρετανία και καταλήγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Μαζί τους στην ταινία, συμπαραγωγή Ελλάδας - Αγγλίας - Γαλλίας, εμφανίζονται οι: Τζιανκάρλο Τζιανίνι, Πολ Φρίμαν, Μάικλ Μπερν, Σπύρος Φωκάς, Γιώργος Χωραφάς και Γιώργος Βογιατζής.

Η παραγωγός Κινηματογραφικών ταινιών, κ. Γεωργία Σαραντοπούλου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Live U» του Star και μίλησε γι’ αυτή την ταινία.

Η ίδια αποκάλυψε πως τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί και η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στην Ελλάδα, στις 27 Νοεμβρίου.

Μάλιστα, όταν η κ. Σαραντοπούλου ρωτήθηκε για το αν η ταινία προβληθεί στην Βρετανία απάντησε: «Δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει αυτό, αλλά πιστεύουμε πως σύντομα θα ξεκινήσει να προβάλλεται κι εκεί. Μακάρι, να ξεκινήσει (να παίζεται) σε όλο τον κόσμο για να ενημερωθούν όλοι».

Δείτε το παραπάνω βίντεο…