​Ακόμα και εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις για το τρίτο πρόσωπο στο περίτεχνο ψηφιδωτό της Αμφίπολης. Στο μεταξύ, τα διθυραμβικά σχόλια στον διεθνή Τύπο συνεχίζονται, ενώ μία νέα τρισδιάστατη αναπαράσταση του τύμβου σου δίνει τη δυνατότητα να… περπατήσεις πάνω στο εκπληκτικής ομορφιάς δάπεδο!

Οι απόψεις των ειδικών συγκλίνουν στο ότι η Περσεφόνη θα είναι το πρόσωπο που συμπληρώνει την αναπαράσταση με το άρμα. Μάλιστα, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, και η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανέφερε την Τετάρτη πως «πιθανότατα το τρίτο πρόσωπο στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης να είναι γυναίκα και να είναι η Περσεφόνη», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ψηφιδωτό να συνδέει το μνημείο με τη δυναστεία του Φιλίππου του Β’, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς παράσταση με την αρπαγή της Περσεφόνης έχει βρεθεί και στους τάφους της Βεργίνας.

Φωτογραφίες από ολόκληρο το ψηφιδωτό, που προκαλεί παγκόσμιο θαυμασμό, αναμένονται σήμερα ή αύριο, Παρασκευή.

Μέχρι να δούμε τα νέα ντοκουμέντα, μία καινούργια 3D αναπαράσταση περιλαμβάνει το αριστουργηματικό δάπεδο, πάνω στο οποίο μπορούμε να περπατήσουμε κατά την ξενάγησή μας στον τύμβο!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ