Σαν σήμερα πριν από 80 χρόνια, στις 13 Οκτωβρίου του 1934, γεννήθηκε στα Χανιά η Νάνα Μούσχουρη.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο ισπανόφωνος Τύπος της έκανε μια σειρά από αφιερώματα.

Αρχικά, η «El Universal» γράφει για την διεθνούς φήμης τραγουδίστρια: «Η γυναίκα με τα μαύρα γυαλιά εξακολουθεί να σαγηνεύει το κοινό. "Νανά σε παρακαλούμε, γύρνα πίσω" φώναζαν σχεδόν 5.000 άτομα τον Ιούλιο στην Αθήνα, έπειτα από την σχεδόν τρίωρη συναυλία της Νάνας Μούσχουρη, ίσως της πιο διάση��ης Ελληνίδας τραγουδίστριας».

ν1.png

Στο ίδιο ύφος συνεχίζει και το μεξικανικό site «diariolasamericas.com»: «Σήμερα, η καλλιτέχνης συμπληρώνει 80 έτη ζωής και αυτή τη μέρα θα τραγουδήσει στη γερμανική πόλη Αμβούργο. Η τραγουδίστρια πραγματοποίησε το 2008 μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία. Ωστόσο τέσσερα χρόνια μετά επέστρεψε. Τώρα, ταξιδεύει στον κόσμο με το "Happy birthday tour"».

ν2.png

Τη σκυτάλη από το Μεξικό πήρε η Ισπανία και συγκεκριμένα η εφημερίδα «El Mundo», η οποία αναφέρει: «Είναι δύσκολο να βρει κάποιος αξιόπιστα στοιχεία των πωλήσεων αυτού του "τέρατος" του μεσογειακού τραγουδιού, όμως πολλές πηγές συμφωνούν ότι το λευκό τριαντάφυλλο της Αθήνας συγκαταλέγεται μεταξύ των 25 πιο επιτυχημένων καλλιτεχνών όλων των επ��χών. Μάλιστα, κάποιοι εκτιμούν ότι οι πωλήσεις των άλμπουμ της υπολογίζονται σε 350 εκατομμύρια αντίτυπα, με τις περισσότερες να καταγράφονται στη Γερμανία».

ν3.png

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι η ίδια εφημερίδα αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αναγνωρισιμότητα και στην καλλιτεχνική αξία της κ. Μούσχουρη και την κατατάσσει μεταξύ των: Μαρίας Κάλλας, Λουίς Άρμστρονγκ, Χάρι Μπελαφοντε, Χούλιο Ιγκλέσιας, Λέοναρντ Κοέν, Ζακ Μπρελ, Εντίθ Πιάφ, Σαρλ Αζναβούρ και Ζορζ Μπρασάν.

Τέλος, η Deutsche Welle έκανε και εκείνη με την σειρά της ένα αφιέρωμα στην Νάνα Μούσχουρη για τα 80ά της γενέθλια.