Από την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, το Θέατρο Σημείο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελ��άδα την "Καιομένη" του Γιον Φόσσε, μια παράσταση με θέμα την αγάπη.

Το έργο βασίζεται στο θεατρικό κείμενο του Φόσσε «Μια μέρα του καλοκαιριού» και στο διήγημά του «Η Αλίκη στις φλόγες» (2004) και δεν πραγματεύεται τίποτα άλλο από.. την αγάπη.
κσα.jpg
Αναπολώντας μια ζωή που πέρασε, μια γυναίκα στέκεται μπροστά στη θάλασσα, στην άκρη του κόσμου. «Ζει» και «πυρπολείται» από την επιστροφή του αγαπημένου της.

Εκείνος, ο Ασλε, χάθηκε μια νύχτα του Νοέμβρη στο φιόρδ και εκείνη, η Σίγκνα, είκοσι χρόνια τώρα συνομιλεί μαζί του σα να βρίσκεται εκεί δίπλα της, όπως πάντα. Μια αφήγηση ζωής, απλή και σπάνια.

Μια γυναίκα κλείνει τα μάτια και θυμάται. Αρχίζει να μας μιλά για τον εαυτό της και για εκείνον, τον άλλον, τον σύντροφό της και για την δική τους ζωή. Αναζητά την αλήθεια της σχέσης τους μέσα από εκδοχές λόγων, πράξεων, κινήσεων ,βεβαιοτήτων και δισταγμών.

Η ιστορία τους παρουσιάζεται με τρόπο διαυγή, ευφυή, αισθαντικό και γοητευτικό. Μια σχέση που είναι ζωντανή στη μνήμη και αντιστέκεται στο φευγαλέο του χρόνου και στη λησμονιά… Μπεκετικό, μινιμαλιστικό, μια ελλειπτική ονειρική σπείρα ουσιαστικά μία μεγάλη πρόταση όπου με προσθαφαιρέσεις λέξεων δημιουργούνται διαρκή τρεμάμενα close-up, μας αποκαλύπτει πολλαπλές εκδοχές σχέσης και ζωής.

Σκηνοθεσία: Νίκος Διαμαντής
Ερμηνεία: Ιωάννα Μακρή, Γρηγόρης Γαϊτανάρος
Χορογραφία: Γρηγόρης Γαϊτανάρος
Εικαστική Επιμέλεια: Γιώργος Πάτσας
Συμμετέχουν: Σταύρος Γιαννακόπουλος, Φεντερίκα Σανταρέλλι
Φωτογραφίες - Βίντεο: Μικέλα Τσόντζου

Παρ - Σαββ 21:30 | Κυρ 19:30
Τιμές εισιτηρίων: 12ευρώ, 8ευρώ (φοιτητικό), δωρεάν (άνεργοι)
ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ (Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα - πίσω από την Πάντειο)