Το ελληνικό γραμματόσημο «Europa 2014» κατέκτησε την τρίτη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό γραμματοσήμου της «PostEurop», σε σύνολο 53 συμμετοχών, που φέτος διαγωνίσθηκαν με κοινό θέμα τα «Εθνικά Μουσικά Όργανα».

γραμμα2.jpg

Ο διαγωνιστικός θεσμός μετρά 23 χρόνια, ενώ η ειδική σειρά γραμματοσήμων «EUROPA» εκδίδεται κάθε χρόνο με κοινή θεματολογία για όλες τις χώρες μέλη της «PostEurop», στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους, μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της «PostEurop», στο Σαν Μαρίνο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι την πρώτη θέση κατέκτησε η Σερβία και τη δεύτερη η Τουρκία.

Το ελληνικό γραμματόσημο απεικονίζει την ιστορική συνέχεια της κρητικής λύρας, από τα χέρια του Απόλλωνα, όπως παρουσιάζεται σε αρχαίο αγγείο που φυλάσσεται στο Μουσείο των Δελφών, μέχρι σήμερα, στα χέρια των σύγχρονων λυράρηδων.

Ξεχώρισε για τις εναλλαγές των έντονων χρωμάτων, την ιστορική παράδοση που απεικονίζει και την μελωδικότητα που αναδύει, κερδίζοντας την προτίμηση των φίλων του γραμματοσήμου από όλη την Ευρώπη που ψήφισαν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία της «
PostEurop» και του χάρισαν την πανευρωπαϊκή διάκριση.