​Με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Αζερμπαϊτζάν θα πλημμυρίσει το Ηρώδειο το Σάββατο, με τους θεατές να απολαμβάνουν την αέναη χορευτική παράδοση της χώρας του Καυκάσου, με το μοναδικό μουσικό ηχόχρωμα που ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, το παραδοσιακό και το κοσμοπολίτικο.

Η παράσταση θα δοθεί από το Κρατικό Χορευτικό Συγκρότημα και την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Αζερμπαϊτζάν, ενώ θα αποτελέσει την κορύφωση του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα για το 2014. Η φιλανθρωπική παράσταση διοργανώνεται από την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη» και την υποστήριξη του Ιδρύματος Heydar Aliyev.

Θα παραστεί η Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν, Μεχριμπάν Αλίγιεβα, η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της Unesco, κυριά Μαριάννα Βαρδινογιάννη, προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του επιχειρηματικού κόσμου.

Τα τελευταία δεδομένα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπουν βροχοπτώσεις μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες, και συγκεκριμένα την ώρα της παράστασης, ο καιρός ��ροβλέπεται χωρίς βροχοπτώσεις, αλλά με χαμηλή θερμοκρασία.