​Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η ανακάλυψη των αρχαιολόγων στην Αρχαία Αμφίπολη, με αρκετά ξένα μέσα ενημέρωσης να φιλοξενούν φωτογραφίες από τον χώρο των ανασκαφών και φιλοξενούν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για την ανακάλυψη ενός εξαιρετικά σημαντικού τάφου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει λόγο σε άρθρο του για το «μυστήριο γύρω από την ανακάλυψη του αρχαίου τάφου στην Ελλάδα», ενώ αναφορές έχουν κάνει το Associated Press, το ABS News και το FOX News.

amfipoli-660_1.jpg

Ο Βρετανικός Guardian σε ρεπορτάζ του αναφέρει ότι οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν τεράστιο αρχαίο τάφο στην Αμφίπολη, ο οποίος σηματοδοτεί μια σημαντική ανακάλυψη από την πρώιμη ελληνιστική εποχή.

amf1.jpg

«Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Πολιτισμού, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αρχαίο τάφο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Ελλάδα, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να μαρτυρά κάποια σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι αρχαιολόγοι άρχισαν τις ανασκαφές το 2012 και αναμένεται ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στον τάφο στο τέλος του μήνα, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν ποιος ήταν θαμμένος εκεί», αναφέρει η εφημερίδα.

upl53ea5f23b1690.jpg

«Οι Ελληνες ελπίζουν ότι βρήκαν στην Αμφίπολη τον τάφο μέλους της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τον χώρο και έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα», αναφέρουν τα γερμανικά Focus, DPA και Suedeutche Zeitung, ενώ λεπτομερέστατο ρεπορτάζ φιλοξενεί και το BBC.

attached_image2274.jpg

Τέλος ρεπορτάζ για τη σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αρχα��α Αμφίπολη, έχουν κάνει το Reuters, η Washington Post και η Le Figaro.