​Σε ηλικία 89 ετών, έσβησε το… «βλέμμα» του παγκόσμιου κινηματογράφου, η Λορίν Μπακόλ, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως μία από τις καλύτερες ηθοποιούς όλων των εποχών.

mpakol2.jpg

«Με βαθιά θλίψη, αλλά και μεγάλη ευγνωμοσύνη για την καταπληκτική ζωή της, επιβεβαιώνουμε το θάνατο της Λορίν Μπακόλ», αναφέρει το ίδρυμα Μπόγκαρντ στο λογαριασμό του στο Twitter.

mpakol3.jpg

Η γνωστή ηθοποιός ήταν παντρεμένη με τον θρύλο του κινηματογράφου Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ και σημάδεψε μια ολόκληρη κινηματογραφική γενιά τις δεκαετίες του ’40 και του ’50.

mpakol5.jpg

Θεωρούνταν μια από τις ομορφότερες ντίβες του Χόλιγουντ και αποτελούσε πρότυπο κομψότητας, με αρκετούς συναδέλφους της να την πολιορκούν ερωτικά. Ο Μπόγκαρντ όμως ήταν εκείνος που κατάφερε να της κλέψει την καρδιά και να αποτελέσει όπως η ίδια είχε πει τον έρωτα της ζωής της.

«Δεν υπήρχε περίπτωση ο Μπόγκι κι εγώ να είμαστε στον ίδιο χώρο και να μην αγγιζόμαστε. Δεν ήταν απλά ερωτική έλξη. Υπήρχε φυσικά, αλλά ήταν τα πάντα: μυαλό, καρδιά, κορμί, όλα την ίδια στιγμή», είχε δηλώσει.

mpakol6.jpg

Ο θάνατός του της είχε στοιχίσει πολύ, τόσο που σε συνέντευξή της να δηλώσει:

mpakol4.jpg

«Ανέπνεα, αλλά δεν υπήρχε μέσα μου ζωή. Δεν μπορούσα να σκεφτώ το μέλλον. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ο άνθρωπος που έχασα, που μου είχε δώσει τα πάντα. Ο άνθρωπος που μου έμαθε τα πάντα για τους ανθρώπους και τη ζωή, με τον οποίο είχα βρει το νόημα της ζωής».

mpakol7.jpg

Οι δυο τους παντρεύτηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’40 και έμειναν μαζί μέχρι το 1957, οπότε και ο Μπόγκαρντ έφυγε από τη ζωή. Μάλιστα μαζί είχαν αποκτήσει και δύο παιδιά.

mpakol1.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες η Λορίν Μπακόλ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιo και κατέληξε, ενώ αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός της, τα διεθνή μέσα γέμισαν αφιερώματα για μία από τις 20 καλύτερες ηθοποιούς όλων των εποχών.