​Η χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» στην παρθενική της εμφάνιση σε επίπεδο αγώνων κέρδισε το Ασημ��νιο Δίπλωμα στη κατηγορία «Μικτές Χορωδίες»!

Οι 8οι Παγκόσμιοι Αγώνες Χορωδιών πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014, την Ρίγα της Λετονίας (9 – 19 Ιουλίου 2014).

Στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο παγκοσμίως διαγωνισμό χορωδιών, συμμετέχουν πάνω από 480 χορωδίες από 74 χώρες με 27.000 συμμετέχοντες σε μια πραγματική γιορτή της μουσικής.

Το πρόγραμμα που ερμήνευσε υπό την διεύθυνση του μαέστρου Δρ. Νικόλαου Μαλιάρα ήταν:

1. Δημήτρης Δραγατάκης, Αγνώριστη

2. Felix Mendelssohn Bartholdy, Jagdlied

3. Γιάννης Κωνσταντινίδης, Σουίτα (α. Μια Σμυρνιά στο Παραθύρι, β. Στης Μαντζουράνας τον Ανθό, γ. Ρουμπαλιά Γαρουφαλιά, δ. Τι μου ’χεις τ’ ειν’ τα σου ‘καμα, ε. Η Ερήνη)

4. Victor Young, When I Fall in Love

Η χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι το 1989 ως παιδική υπό την καθοδήγηση του Δρ. Νικόλαου Μαλιάρα, καθηγητή Μουσικολογίας του τμ. Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το 1993 και από το 2000 μέχρι και σήμερα. Έχει συμπράξει με μεγάλα συμφωνικά και χορωδιακά σύνολα όπως τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως ο Kurt Masur, ο Μιλτιάδης Καρύδης, ο Λουκάς Καρυτινός, ο Βύρων Φιδετζής και πολλοί άλλοι.

Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μεγάλα συμφωνικά έργα όπως τα “Κάρμινα Μπουράνα” του Καρλ Ορφ και το Χορωδιακό Φινάλε “Ωδή στη Χαρά” της 9ης Συμφωνίας του Μπετόβεν, μουσικά παραμύθια του Νίκου Ξανθο��λη, ελληνικά και ξένα τραγούδια καθώς και παιδικά τραγούδια του Μανώλη Καλομοίρη.