Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 49 ετών ο συγγραφέας, ποιητής και κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Δεληολάνης.

Στα τέλη του περασμένου Μαίου ο άτυχος άνδρας υπέστη καρδιακό επεισόδιο με αποτέλεσμα η υγεία του να ταλαιπωρηθεί.

O Δεληολάνης «έσβησε» στην εντατική του Ερυθρού Σταυρού, αφήνοντας ορφανό το παιδί του και βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 18:00 το απόγευμα από το Νεκροταφείο Καισαριανής.

Ιδρυτικό στέλεχος του περιοδικού Σινεμά, ο Γ. Δεληολάνης που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965, άρχισε να δημοσιεύει τα πρώτα κείμενά του στο περιοδικό «Οθόνη».

Κατά καιρούς υπήρξε συνεργάτης περιοδικών («Βαβέλ», «Διαβάζω» κ.α.), ραδιοφωνικών σταθμών («Ρόδον», «Capitol») και καναλιών της τηλεόρασης («Seven Χ»).

Ανάμεσα στις ποιητικές συλλογές που εξέδωσε είναι οι «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» και «Ανοιχτός ορίζοντας» (Ηριδανός, 2007 και 2009 αντιστοίχως), ενώ στο συγγραφικό - θεωρητικό έργο του ξεχωρίζουν τα βιβλία «Μέσα από τον σκοτεινό καθρέφτη: 13+3 κείμενα για τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ» και «Πολιτική του τρόμου» και τα δύο από τις εκδόσεις Futura (1997 και 2007 αντιστοίχως). Ο Δεληλοάνης υπήρξε επίσης μεταφραστής («Count Zero» του Γουίλιαμ Γκίμπσον).

Από τον Οκτώβριο του 2008 ως τον Ιούνιο του 2010, ο Δεληολάνης, μέλος της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου, δίδαξε ιστορία του κινηματογράφου στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή».