​Με την παράσταση «Celebrating the Greek Connection», που θα ανέβει στο Ηρώδειο την Παρασκευή, υπό το φως της Πανσελήνου και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ολοκληρώνεται η περιοδεία της διάσημης ομάδας χορού Martha Graham Dance Company στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα περιλ��μβάνει τη χορογραφία «Errand» (1947 & 2013) που βασίζεται στο μύθο του Θησέα, τη χορογραφία «Echo» (2014) του Έλληνα χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη, μια ειδική παραγγελία για την Martha Graham Dance Company, καθώς και το έργο «Panorama» (1935) τη χορογραφία σήμα κατατεθέν της ομάδας, στην οποία θα συμμετάσχουν και σπουδαστές της δικής μας Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ).

Η παράσταση στο Ηρώδειο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline Hellas και τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για την υποστήριξη της μονάδας εντατικής θεραπείας νεογνών στα τοπικά περιφερειακά νοσοκομεία Κρήτης, Πατρών, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα και την παρουσία των Πρίγκιπα Αλέξανδρου και Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας.