​Επτά χρόνια μετά την έκδοση του τελευταίου βιβλίου με τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ, ο μάγος επιστρέφει σε νέα ιστορία της Τζόαν Ρόουλινγκ που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Pottermore.

Εκεί, ο Πότερ γκριζάρει, ο Ρον Ουέσλι χάνει τα μαλλιά του και η Ερμιόνη Γκρέιντζερ είναι μία επιτυχημένη εργαζόμενη μητέρα.

Στη νέα αυτή ιστορία, η οποία είναι γραμμένη σαν «κίτρινη» στήλη στην εφημερίδα των μάγων Daily Prophet από την δημοσιογράφο Ρίτα Σκίτερ, η Ρόουλινγκ παρατηρεί τη ζωή των ηρώων της, αρκετά χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από το Χόγκουαρτς.

Ο Χάρι έχει περάσει τα 30 και έχει ένα μυστηριώδες σημάδι στο μάγουλό του, καθώς και μερικές γκρίζες τούφες στα μαλλιά του.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κουίντιτς, όπου ο Χάρι, η Ερμιόνη και ο Ρον είναι οι διάσημοι καλεσμένοι.

Ο Χάρι είναι πλέον χρυσούχος (μέλος μιας επίλεκτης ομάδας μάγων που έχουν ως στόχο να εμποδίσουν τους κακούς μάγους), ενώ ο Ρον Γουέσλι έχει ένα μαγαζί με φάρσες. Ο Ρον, «του οποίου τα διάσημα κόκκινα μαλλιά μοιάζουν να αραιώνουν», είναι παντρεμένος με την Ερμιόνη που έχει γίνει αναπληρώτρια επικεφαλής του Τμήματος Μαγικής Επιβολής του Νόμου. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, τον Χιούγκο και τη Ρόουζ.

Τι κι αν οι fans του Χάρι Πότερ ενθουσιάστηκαν με την μικρή αυτή ιστορία και ζητούν διακαώς από τη Ρόουλινγκ να γράψει νέες ιστορίες με τους διάσημους ήρωές της; Η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο.