Ένας μουσικός θησ��υρός που αποτελείται από 149 πρωτότυπες ηχογραφήσεις του Μπομπ Ντίλαν εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα της Νέας Υόρκης.

Ανάμεσά τους βρέθηκαν ανέκδοτες εκτελέσεις τραγουδιών από τρία άλμπουμ του τραγουδοποιού και ποιητή τα οποία είχαν κυκλοφορήσει τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

Σύμφωνα με τον ιστορικό της μουσικής Τζεφ Γκολντ, πρόκειται για τις πρώτες ηχογραφήσεις του για τα μουσικά άλμπουμ Nashville Skyline, Self Portrait και New Morning.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο υλικό βρίσκεται σε δίσκους βινυλίου που χρησιμοποιούνταν τότε για εγγραφή και μείξη μουσικών άλμπουμ μέσα σε δύο χαρτόκουτα, στη ντουλάπα ενός διαμερίσματος που νοίκιαζε κάποτε ο Ντίλαν.


Σύμφωνα με την εφημερίδα
New York Daily News, οι δίσκοι είναι από ένα υλικό πολύ πιο εύθραυστο και ευαίσθητο από τους δίσκους βινυλίου του εμπορίου και δεν προορίζονταν για αναπαραγωγή, παρά μόνο ελάχιστες φορές.

Ο Γκολν υποστηρίζει ότι είχαν σταλεί από τον Ντίλαν στον παραγωγό του και αντιστρόφως ενώ δούλευαν για την οριστικοποίηση των εκτελέσεων που θα συμπεριλαμβάνονταν στους δίσκους.

«Αυτό δεν έχει προηγούμενο, Η ποιότητα του ήχου είναι απίστευτα υψηλή. Αυτές είναι ηχογραφήσεις πρώτης γενιάς, απευθείας από το master tape», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα τόνισε ότι μόλις είδε την συλλογή έσπευσε να την αγοράσει, ενώ πρόσθεσε ότι θα κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος των ηχογραφήσεων και θα πουλήσει μερικές στο Διαδίκτυο.