Με δύο μορφές εικαστικής έκφρασης μετέχει η Λεώνη Γιαγδζόγλου στη φετινή ομαδική έκθεση Togethere4 στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου (Ζουγανέλη & Παναχράντου) που θα διαρκέσει από 1 -10 Ιουλίου.

INVITATIONA.jpg
Η Λεώνη ζωγραφίζει με την άκρη του δακτύλου της σε ένα tablet με μια δική της ξεχωριστή τεχνική που βασίζεται σε ένα καινούργιο πρόγραμμα εικονογράφισης.

εκ1.jpg

Mε λίγες απλές και αποφασιστικές γραμμές μετατρέπει στιγμιαίες σκέψεις και μνήμες του μυαλού σε έξυπνες μαυρόασπρες αφηγήσεις.

εκ22.jpg

Τα 52 συνολικά σχέδια της σειράς «ΜEMORABILITY» χαρακτηρίζονται από πολύ εκφραστικές, συνήθως αφαιρετικές γραμμές και από μία ιδιοφυή τεχνοτροπία που συχνά σου δίνει την αίσθηση του τρισδιάστατου. Με δυο λόγια μια θεματολογία που σε κάνει να λες: «Μα πως το σκέφτηκε».

εκ44.jpg

Κάθε σχέδιο «ντύνεται» σε plexiglas - αναπόσπαστο τμήμα και αυτό της δημιουργικής αντίληψης της Λεώνης Γιαγδζόγλου.

εκ55.jpg

Ταυτόχρονα η Λεώνη παρουσιάζει μια σειρά από κερα��ικές δημιουργίες. Πρωτότυποι συνδυασμοί χρωμάτων και γεωμετρικές γραμμές δίνουν ζωή σε λιτές κεραμικές φόρμες.

κ2.jpg

Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό. Όχι μόνο δουλεμένο αλλά και ζωγραφισμένο στο χέρι με ιδιαίτερη έμπνευση που το κάνει ξεχωριστό.

κ3.jpg

Η Λεώνη Γιαγδζόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 - κι από τότε που θυμάται τον εαυτό της ήθελε να ασχολείται με το σχέδιο και τη ζωγραφική. Σπούδασε στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ και συνέχισε στο ART CENTER College of Design στο Μοντρέ της Ελβετίας, όπου εξειδικεύτηκε στο Communication Design.

Τα πρώτα χρόνια δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στη Γερμανία, και από το 2000 είναι συνιδιοκτήτρια της ιδιαίτερα πετυχημένης εταιρίας branding ΜILK στην Αθήνα.


Παράλληλα με την επαγγελματική δραστηριότητά της, η Λεώνη συνεχίζει να αναπτύσσεται καλλιτεχνικά μέσα από το design και τη ζωγραφική. Σήμερα ασχολείται ταυτόχρονα με το σχέδιο σε πρωτοποριακές ηλεκτρονικές μορφές και με τη κεραμική.


Διδάχτηκε την τέχνη της κεραμικής από τον Ανδρέα Κατσιλιέρη κι εξακολουθεί να εμβαθύνει διαρκώς σε παλιότερες και νεότερες τεχνικές που της δίνουν τη δυνατότητα να αποτυπώνει το προσωπικό της στίγμα σε ότι δημιουργεί.


Υ.Γ.: Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, στην οποία μετέχουν επίσης οι: Σοφία Γαϊτάνη, Πάνος Απέργης και Γιώργος Συρίγας, θα γίνουν την Παρασκευή, 4 Ιουλίου, στις 21.00 το βράδυ.