Σε ηλικία 85 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Χόρας Σίλβερ, ένας από τους μεγάλους πιανίστες και συνθέτες της τζαζ. Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του hard bop.

Η Blue Note Records αποχαιρέτησε τον σπουδαίο αυτό πιανίστα με ένα σημείωμα στο οποίο αναφέρει τα εξής: «Ο Χόρας ενίσχυσε το μπίμποπ με στοιχεία των γκόσπελ, του μπλουζ και του R&B για να δημιουργήσει μία εκφραστική σύγχρονη τζαζ που ήρθε για να ταυτισθεί με το Blue Note Sound».

Ξεκίνησε ως σαξοφωνίστας σε club του Κονέκτικατ, ενώ στη συνέχεια και συγκεκριμένα την δεκαετία του '50 συνέχισε ως πιανίστας ξεκινώντας τις εμφανίσεις του στο περίφημο Blue Note Jazz Club της Νέας Υόρκης.


Ο Χόρας Σίλβερ καταγόταν από το Πράσινο Ακρωτήριο, από όπου μετανάστευσε στις ΗΠΑ με την οικογένειά του, ωστόσο διατήρησε τις επιρροές της
Folk μουσικής της Δυτικής Αφρικής.

H σχέση του με την μουσική ξεκίνησε πολύ νωρίς, αφού ο πατέρας του ήταν ένας μουσικός που έπαιζε πολλά όργανα ανάμεσά τους βιολί, κιθάρα και μαντολίνο.

Πολλές από τις συνθέσεις του έγιναν κλασσικά έργα της τζαζ, όπως τα:
Song For My Father, Sister Sadie, The Preacher, Filthy McΝasty, Doodlin, Senor Blues, Peace.


Ο διάσημος συνθέτης της Τζαζ επί τρεις δεκαετίες συνεργάστηκε αποκλειστικά με την εταιρεία
Blue Note Records και με θρύλους της τζαζ όπως ο Μάιλς Ντέιβις, ο Λέστερ Γιανγκ και ο Αρτ Μπλέικι και ο Όσκαρ Πέτιφορντ.


Τέλος, στην ιστοσελίδα της η
Blue Note Records ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το στιλ του Σίλβερ -λακωνικό, ευρηματικό και απόλυτα φάνκι- έγινε υπόδειγμα για μία σειρά από πιανίστες.