Στην Κωνσταντινούπολη των πολλών και διαφορετικών πολιτισμών, στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη, αλλά και στη Συρία και στον Λίβανο, συναντώνται ήχοι και λέξεις ελληνικές, αρμένικες, αραβικές, τουρκικές δημιουργώντας μια μεγάλη παρέα όπου όλο�� οι καλοί χωράνε.

Κείμενα από την ζωή και τα έργα ρωμιών και αλλοφύλων της περιοχής ερμηνεύει ο Πάνος Σκουρολιάκος. Ιστορίες για παλικαράδες, όμορφες γυναίκες, απατεώνες και χαρτοπαίκτες, αφέντες και δούλους, ιστορικά γεγονότα και λεπτομέρειες της καθημερινότητας. Μια βόλτα σε μέρη οικεία και άγνωστα, με τραγούδια που ενώνουν κουλτούρες, χαρές και λύπες ανθρώπινες. Μια παράσταση σε ένα παρελθόν που είναι ταυτόχρονα και το παρόν όλων αυτών των τόπων και των ανθρώπων.

Η Θεοδοσία, ο Χάικ, η Αρετή και ο Νίκος μοιράζονται τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες συνθέτοντας ένα γοητευτικό και αρμονικό μουσικό μωσαϊκό.

Η παράσταση «Στον Γαλατά ψιλή βροχή», φιλοξενείται στο αίθριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στον 3ο όροφο, κάτω ακριβώς από τον έναστρο αττικό ουρανό, και θα παρουσιάζεται όλες τις Δευτέρες και Τρίτες του Ιουνίου, στις 21.00 το βράδυ, εκτός από τη Δευτέρα 9/6.

Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Πάνου Σκουρολιάκου, η εικαστική επιμέλεια της Πηνελόπης Συρογιάννη, ενώ η μουσική φροντίδα ανήκει στους τραγουδιστές της παράστασης.


Κάθε Δευτέρα από 2- 24 Ιουνίου εκτός από 9/6

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Εισιτήρια: 12 € κανονικό, 10 € μειωμένο