​Ένας 18χρονος διπλωματούχος σολίστ κιθάρας, ο Βασίλης Δίγκος, εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Eurovision Νέων Μουσικών, που πραγματοποιείτ��ι από σήμερα και έως τις 31 Μαΐου στην Κολωνία!

Ο Βασίλης, που επιλέχθηκε από κριτική επιτροπή κατόπιν ακροάσεων οι οποίες διεξήχθησαν από τις Διεθνείς Σχέσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καλείται να αντιμετωπίσει ταλαντούχους νέους μουσικούς από 14 χώρες.

_digkos_02 (1).jpg

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον διαγωνισμό ξεκίνησε κιθάρα σε ηλικία 11 ετών και 15 ετών είχε πτυχίο με υποτροφία! Διπλωματούχος σολίστ κιθάρας πλέον, ο Βασίλης είναι και πρωτοετής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ, μέχρι τώρα, έχει αποσπάσει περισσότερα από είκοσι βραβεία!

Στην φετινή Eurovision Young Musicians, η οποία διεξάγεται από το 1982, διαγωνίζονται οι Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Τσεχία, Μάλτα, Μολδαβία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Σουηδία. Ο διαγωνισμός αποτελεί την κορυ��αία εκδήλωση κλασικής μουσικής της EBU και μεταδίδεται σε περισσότερες από 20 χώρες, σε ένα κοινό που ξεπερνάει τα 2.000.000 τηλεθεατές. Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά το 1994 και είχε κερδίσει την πρώτη θέση το 2008, με τον κλαρινετίστα Διονύση Γραμμένο.

Σήμερα και αύριο (oπότε και διαγωνίζεται η Ελλάδα) θα γίνουν οι δύο ημιτελικοί της διοργάνωσης, ενώ ο τελικός θα γίνει το Σάββατο.