Λένα Μαντά. Η Ελληνίδα συγγραφέας με την αστείρευτη φαντασία και το μεγάλο ταλέντο που κάθε της βιβλίο γίνεται best seller, μιλά στο star.gr για τη ζωή και τη καριέρα της και μας παρουσιάζει το νέο της βιβλίο από τις εκδόσεις, «Τα Πέντε Κλειδιά».

Γεννηθήκατε στη Κων/πολη, ωστόσο ήρθατε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Τι αναμνήσεις έχετε από τη Πόλη;
Ελάχιστες. Έφυγα όταν ήμουν πέντε χρονών και δεν επέστρεψα παρά πρόσφατα για ένα σύντομο επαγγελματικό ταξίδι. Φρόντισε όμως το οικογενειακό μου περιβάλλον να… συμπληρώσει τα κενά! Οι Κωνσταντινοπολίτες, που ήρθαν εδώ, κουβάλησαν στην ψυχή τους και την Πόλη!

Φανταστήκατε ποτέ ότι μια μέρα θα γινόσασταν η Ελληνίδα συγγραφέας των best sellers;
Όχι. Δεν φαντάστηκα καν ότι θα γίνω κάποτε συγγραφέας, πό��ο μάλλον ότι τα βιβλία μου θα τα αγαπούσε τόσο το αναγνωστικό κοινό.

Ποια είναι η πηγή της έμπνευσής σας;
Ό,τι αλληλεπιδρά μαζί μου, είναι εν δυνάμει πηγή έμπνευσης. Ακόμα κι ένα δελτίο ειδήσεων ή ένα τραγούδι, ένας χαρακτήρας που γνώρισα.

Ποιο από τα 12-πολύ πετυχημένα- βιβλία που έχετε γράψει μέχρι τώρα, ξεχωρίζετε και γιατί;
Το «Βαλς με δώδεκα θεούς» είναι το αγαπημένο μου, γιατί το θεωρώ γούρι μου! Με αυτό ξεκίνησε η συνεργασία μου με τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο, «Τα πέντε κλειδιά», το οποίο αποτελεί ένα κράμα ερωτικού και αστυνομικού μυθιστ��ρήματος. Πώς πήρατε την απόφαση να γράψετε ένα τέτοιο βιβλίο, διαφορετικό απ’ όσα έχετε γράψει ως τώρα;
Γράφω ό,τι μου αρέσει εμένα να διαβάζω. Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήθελα να διαβάσω κάτι τέτοιο και…. Το έγραψα! Όταν θέλησα να διαβάσω κάτι πολύ αισθηματικό έγραψα το «Έρωτας σαν βροχή».
μαντα6.jpgΠείτε μας δυο λόγια για το καινούργιο σας αυτό βιβλίο.
Το νέο βιβλίο που κυκλοφορεί όπως πάντα από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, είναι κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα, με την έννοια ότι στις σελίδες του οι αναγνώστες θα παρακολουθήσουν την εναγώνια διαδρομή της Κυβέλης Δελμούζου να σώσει το τετράχρονο κορ��τσάκι της από τα χέρια απαγωγέων. Είναι μια γυναίκα παντρεμένη με έναν πολύ πλούσιο άντρα που όμως εκείνος δεν γνωρίζει την ύπαρξη του παιδιού. Η Κυβέλη λαμβάνει μια φωτογραφία που δείχνει το παιδί της δεμένο με πέντε αλυσίδες. Κάθε εντολή που θα υπακούει, θα παίρνει ένα λουκέτο και ένα κλειδί που θα έχουν αφαιρεθεί από την μικρή της Μαργαρίτα.

μαντα3.jpg

Έχετε το «άγχος» του bestseller με κάθε καινούργιο σας βιβλίο;
Το άγχος του best seller όχι! Αγωνιώ να μάθω αν άρεσε στους αναγνώστες…..

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;
Αυτό είναι κάτι που δεν έχω καθίσει ποτέ ν’ αναλύσω! Αν το κάνω νομίζω ότι θα χάσω περισσότερα απ’ όσα θα κερδίσω. Αρκούμαι στην χαρά της αγάπης που παίρνει η δουλειά μου από το αναγνωστικό κοινό αλλά και εγώ η ίδια.

Με ποια ηρωίδα σας έχετε ταυτιστεί περισσότερο;
Θεωρώ ότι από το ένα χέρι με κρατάει η Ελπίδα από το «Βαλς με Δώδεκα Θεούς», από το άλλο η Μαρκέλλα από το «Τελευταίο τσιγάρο» και ακολουθεί κοντά η Ντάτα!

μαντα4.jpg

Εκτός από την ευτυχία που έχετε βιώσει μέσω της προσωπικής (παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών) και επαγγελματικής σας επιτυχίας, περάσατε και μια δύσκολη περιπέτεια με την υγεία σας. Πώς βιώσατε εκείνη τη περίοδο;
Όταν μου διαγνώσθηκε λέμφωμα στομάχου, κρίθηκε απαραίτητο να κάνω κάποιες χημειοθεραπείες. Σαφώς και ήταν θανατηφόρα η αρρώστια, αν δεν την προλάβαινα, αλλά ευτυχώς το πρόλαβα και έτσι η ίαση ήταν σίγουρη από την αρχή. Ήταν μια δύσκολη περίοδος που όμως πέρασε και δεν θέλω να επανέρχομαι συνέχεια σε αυτό! Όσα είχα να πω τα είπα και μέσα από το ιστολόγιό μου αλλά κυρίως στις παρουσιάσεις που έκανα ανά την Ελλάδα, ταυτόχρονα με τις χημειοθεραπείες.

Πώς καταφέρνετε να διατηρείτε το γάμο σας; Τελικά υπάρχει μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο;
Καθόλου μυστικό δεν θα το χαρακτήριζα! Θέλει συνεχή προσπάθεια για να διατηρήσεις ζωντανή μια σχέση που δίνει σκληρή μάχη με τον χρόνο που φέρνει την ρουτίνα και την ανία. Ένα από τα πιο δυνατά όπλα, είναι η ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση. Ο χρόνος που πρέπει να επινοούμε και ν’ αφιερώνουμε στον σύντροφό μας. Το γέλιο που οφείλουμε να χαρίζουμε σαν οξυγόνο. Το χιούμορ είναι ίσως από τα πιο δυνατά πυρομαχικά!

Ως γυναίκα, περιποιείστε τον εαυτό σας; Είστε αυτό που λέμε κοκέτα; Νομίζω πως οι αναγνώστες σας θα ενδιαφέρονταν να μάθουν και για αυτή σας τη πτυχή.
Περιποιούμαι τον εαυτό μου όχι σαν ένδειξη κοκεταρίας, αλλά σαν ένδειξη σεβασμού κυρίως προς εμένα την ίδια. Δεν κοιμάμαι ποτέ με μακιγιάζ, αφιερώνω χρόνο σε μένα, έστω και ελάχιστο και επισκέπτομαι τακτικά την αισθητικό μου για μια πιο επαγγελματική περιποίηση. Δεν κυκλοφορώ ποτέ απεριποίητη, ακόμα κι όταν βγαίνω για σούπερ μάρκετ!

Πώς θα είναι το καλοκαίρι του 2014 για τη Λένα Μαντά; Πού θα πραγματοποιήσετε παρουσι��σεις για το νέο σας βιβλίο; Οι διακοπές είναι στο πλάνο;
Αυτό το καλοκαίρι θα είναι γεμάτο παρουσιάσεις! Ξεκίνησα με Κρήτη, συνέχισα με Κύπρο και τώρα ήρθε η σειρά της Κεντρικής Ελλάδας, ενώ στην συνέχεια πάω στα βόρεια! Μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα έχω σχεδόν κάθε μέρα παρουσίαση σε κάποια πόλη της Ελλάδας ή σε κάποιο νησί. Όταν έρθει η ώρα για διακοπές, όπως καταλαβαίνετε θα τις κάνω σπίτι μου γιατί αυτό θα μου έχει λείψει περισσότερο και όχι μια ακόμα βαλίτσα!

Αν είχατε το δικαίωμα για 3 ευχές, ποιες θα ήταν αυτές;
Υγεία, υγεία, υγεία!

Της Κατερίνας Τσαμούρη