Τα μέλη του βρετανικού συγκροτήματος της ποπ Spandau Ballet βρέθηκαν στις Κάννες για να παρουσιάσουν ένα ντοκιμαντέρ που περιγράφει την πορεία τους. Τίτλος του «Soul Boys of the Western World».

Σκηνοθέτης είναι ο Τζορτζ Χένκεν, ο οποίος μας διηγείται την ιστορία του πώς μια μπάντα της εργατικής τάξης του Λονδίνου κατάφερε να ξεπεράσει τα βρετανικά σύνορα και να γίνει παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο.

Στο φιλμ χρησιμοποιείται πέρα από αρχειακό υλικό, ερασιτεχνικά βίντεο που είχαν γυριστεί εκείνη την εποχή, αλλά και ανέκδοτες φωτογραφίες και ηχογραφήσεις.

Ο Μάρτιν Κεμπ, ο Στιβ Νόρμαν και ο Τόνι Χέντλεϊ θεωρούν ότι ακόμη κι αν κάποιος δεν ήταν φαν της μπάν��ας, θα λατρέψει το ντοκιμαντέρ, καθώς πέρα από τη μουσική περιγράφει μια ιστορία πολύχρονης φιλίας και κοινών στόχων.

«Η ιστορία του συγκροτήματος είναι πραγματικά ξεχωριστή, γιατί δημιουργηθήκαμε από το πουθενά και κατακτήσαμε την κορυφή. Η ταινία θα αρέσει στους θεατές, γιατί έχει να κάνει κυρίως με τη φιλία. Πώς αυτή ξεκίνησε, πώς μερικές φορές διαλύθηκε και πώς αν είσαι αρκετά τυχερός, ξεπερνάς τα προβλήματα και ξαναβρίσκεσαι με τους άλλους» δήλωσε ο Μάρτιν Κεμπ.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο πλαίσιο της Αγοράς του Φεστιβάλ των Καννών και οι Spandau Ballet δεν έχασαν την ευκαιρία να παίξουν και κάποια από τα τραγούδια τους στην Κρουαζέτ.

Το βρετανικό συγκρότημα ξεκίνησε την πορεία του το 1976. Ανήκε στο μουσικό ρεύμα των Νέων Ρομαντικών. Διαλύθηκε το 1990. Επανενώθηκε το 2009. Η ταινία «Soul Boys of the Western World» θα βγει στους αγγλικούς κινηματογράφους τον Οκτώβριο.