Για έξι βραδιές από 16 έως 31 Μαΐου στο Camp της πλατείας Κοτζιά η παράσταση «Στον ίσκιο της θυγατέρας» από την ομάδα «Ονειρόδραμα».

Η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς τον περασμένο Μάρτιο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, επανέρχεται για έξι βραδιές στο Camp της πλατείας Κοτζιά (Ευπόλιδος 4 και Απελλού 2).

Από τις 16 έως και τις 31 Μαΐου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο ( 16,17,23,24,30 και 31) η ομάδα “Ονειρόδραμα”, θα αναζητά «Στον ίσκιο της θυγατέρας»,τον τόπο όπου μπορεί όνειρο και πραγματικότητα να συνυπάρξουν.

Επτά σκοτεινά παραδοσιακά παραμύθια ζωντανεύουν μέσα από τους ήρωές τους που αφηγούνται με έναν διαφορετικό τρόπο τις παράξενες, μαγικές, άγριες, σκληρές αλλά και τρυφερά συγκινητικές ιστορίες τους.

Με ανανεωτική δύναμη, οι ηθοποιοί Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου και Βασίλης Παπαλαζάρου, θα ανοίξουν και πάλι τον δρόμο για να περάσουν οι πρωταγωνιστές των ιστοριών και να συναντηθούν με την πραγματική ζωή μέσα από τα παραμ��θια: "Ο βασιλιάς των λαών", "η μήτρα των παραμυθιών", "ο καημός", "ο ύπνος", "το κοκόρι", "η τύχη της λωλής" και "οι κόρες του παπά".

Ο άγνωστος και σκοτεινός κόσμος της ενηλικίωσης, η λαγνεία, η βία, ο έρωτας, η ζήλια, η εξουσία, η ματαιοδοξία, το ταξίδι της αυτογνωσίας, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι μύχιες σκέψεις , είναι ο τόπος συνάντησης των επτά παραμυθιών που όπως όλα τα παραμύθια πατούν στο χθες κι ερμηνεύουν το σήμερα. Και υποστηρίζουν ότι θα τα καταφέρουμε αρκεί να είμαστε ανοιχτοί στο θαύμα και να εμπιστευόμαστε τους άλλους και τη ζωή. Έτσι οι ιστορίες με αλήθειες μεταμφιεσμένες αλλά αναγνωρίσιμες, μπορούν να αγγίζουν τις καρδιές και να καταλαγιάζουν τους φόβους.

Σαγηνευτικό και γοητευτικό, το παραμύθι θα συνεχίζει να εκπλήσσει, να μαγεύει, να συγκινεί και να παρηγορεί μέσα από την παγκόσμια συμβολική γλώσσα της αναπαράστασης.

Η παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών.

Ταυτότητα

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: ομάδα “Ονειρόδραμα”

Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης

Μουσική: Πάνος Δουκουμόπουλος

Φωτογραφίες: Μυρτώ Στείρου – Χρύσα Χουλιάρα

Trailer: Θάνος Αγγέλης, Αλέξανδρος Καραίσκος

Ερμηνεύουν οι: Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου, Βασίλης Παπαλαζάρου

Ημερομηνίες παραστάσεων

Παρασκευή και Σάββατο 16,17, 23, 24 και 30 ,31 Μαΐου

Ώρα 21:30

Τιμές εισιτηρίων 10ευρώ [γενική είσοδος], 8 [φοιτητικό]

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τηλέφωνα κρατήσεων : 2103247679 Τρίτη με Σάββατο 15.00 με 21.00

Κριτικές που γράφτηκαν για την παράσταση

Μαρώ Τριανταφύλλου - εφημερίδα “Εποχή”

Η παράσταση του «Ονειροδράματος» κατάφερε να μας παρασύρει στον κόσμο του παραμυθιού και να μας ταξιδέψει στο μαγικό μεταίχμιο όπου η φαντασία συναντά την πραγματικότητα, η γλώσσα συμπυκνώνει σε παροιμίες μια δυσβάστακτη και αυτοαναιρούμενη μέσα στις αντιφάσεις της λαϊκή σοφία (μια κοινώς παραδεκτή αλήθεια γίνεται παροιμία και η παροιμία έπειτα γίνεται ένα παραμύθι για να εξηγήσει και αυτήν και την έννοια που δηλώνει και στην οποία εμφατικά επιμένει)”.

Χρύσα Κοκκίνου - θέατρο.gr Οι τέσσερις ηθοποιοί μας πήραν από το χέρι και μας ταξίδεψαν στον χώρο των επτά αυτών σκοτεινών παραμυθιών, με λιγοστά σκηνικά αντικείμενα έως καθόλου σκηνικά και σε συνδυασμό με τα στοιχειώδη μέσα που χρησιμοποιούν, επιτυγχάνεται η απόδοση των εικόνων που θέλουν να περάσουν. Μια εξαιρετική παράσταση, δεμένη και άψογα στημένη, η οποία αποδεικνύει ότι το καλό θέατρο δεν έχει ανάγκη από ακριβές παραγωγές, αλλά από καλούς ηθοποιούς και αντάξιο κείμενο.