​Η Ελένη Πέτα συνεργάστηκε φέτος τον χειμώνα με τον συνθέτη Γιάννη Χριστ��δουλόπουλο σε μια καλλιτεχνική σύμπραξη που τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι.

Στις 27 Μαΐου δίνουν την τελευταία τους… χειμερινή παράσταση στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» και ετοιμάζονται πυρετωδώς για μια καλοκαιρινή… περιοδεία σε θερινούς κινηματογράφους.

«Αγαπώ πολύ τα θερινά σινεμά, συχνά παρακολουθώ ταινίες σε καλοκαιρινούς κινηματογράφους, αλλά θα είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστώ σε έναν τέτοιο χώρο. Πιστεύω ότι τα θερινά σινεμά αναβιώνουν. Πέρασαν μια περίοδο κρίσης, όπου έκλειναν το ένα μετά το άλλο, αλλά τώρα υπάρχουν αρκετά που ανακαινίζονται και ανανεώνονται. Είναι ζεστοί, φιλόξενοι χώροι, που είναι κρίμα να εξαφανιστούν», είπε η Ελένη Πέτα.

Σε αυτές τις παραστάσεις θα ακουστούν μόνο ελληνικά τραγούδια, αγαπημένα τόσο εκείνης, όσο και του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο λαϊκό ρεπερτόριο θα ακουστούν τραγούδια των Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι.

Γιατί όμως προτιμά τα τελευταία χρόνια να κάνει μοναχικές εμφανίσεις, αποφεύγοντας τις συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες;

«Τα πρώτα δέκα χρόνια της πορείας μου έκανα συνεργασίες σε μεγάλα σχήματα με άλλους ερμηνευτές σε νυχτερινά μαγαζιά. Εδώ και αρκετά χρόνια το αποφεύγω γιατί δεν μπορώ να πω ότι ένιωθα πλήρης σ’ αυτά, καθώς εξυπηρετούσαν πιο εμπορικούς σκοπούς. Ήθελα οι επιλογές μου να είναι συνειδητές και να με γεμίζουν απόλυτα. Οπότε επέλεξα την πιο μοναχική πορεία μαζί με μουσικούς και συνθέτες στο πλευρό μου», απαντά.

Δεν κρύβει μάλιστα ότι όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και πιο αυστηρή, κυρίως με τον ίδιος της τον εαυτό.

«Η απόφασή μου αυτή έχει κόστος και σε πολλά επίπεδα, όμως όσο μεγαλώνω γίνομαι πιο αυστηρή με τον εαυτό μου. Έχοντας αυτογνωσία, αν μη τι άλλο, δεν θέλω να κάνω μεγάλες υποχωρήσεις και εκπτώσεις σ’ αυτά που έχω επιλέξει να παρουσιάζω. Το έχω κερδίσει με πολύ αγώνα κι έχω ανάλογα προσαρμόσει και τη ζωή μου», λέει.