Με μουσικοχορευτικά και αθλητικά δρώμενα ξεκινά, σήμερα το απόγευμα, το 5ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού, στο οποίο συμμετέχουν και φέτος δεκάδες δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του δήμου Θεσσαλονίκης, με δραστηριότητες καλλιτεχνικές ή αθλητικές, τις οποίες προετοίμασαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι πρώτες εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν, σήμερα Τετάρτη, από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο του ΑΠΘ και από το 87ο Δημοτικό (στις 18.00) στον χώρο του δημαρχιακού μεγάρου, όπου θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί, μοντέρνος χορός, μπαλέτο, μουσικά όργανα και αθλητικά δρώμενα, παρουσία του δήμαρχου Γιάννη Μπουτάρη και του αντιδημάρχου Παιδείας, Αντώνη Καρούμπη.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα (από την Τετάρτη 14 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 2 Ιουνίου), την ίδια ώρα, με άλλα σχολεία που θα παρουσιάσουν -μ��ταξύ άλλων- θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές δημιουργίες, μουσικές, χορευτικές και αθλητικές εκδηλώσεις, αναβίωση εθίμων κ.ά. στο φουαγιέ του δημαρχείου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και στον αύλειο χώρο του.