Με όπλο του τους έξυπνους διαλόγους, το αγέραστο σατιρικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, «τo τάβλι» επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής, με πρωταγωνιστές τους Νίκο Κουρή και Μάκη Παπαδημητρίου, οι οποίοι μάλιστα υπογράφουν και τη σκηνοθεσία της παράστασης.

Ήρωες του έργου, ο Φώντας και ο κουνιάδος του ο Κόλλιας, δύο επιστήθιοι φίλοι, με πολλές διαφορές μεταξύ τους. Με φόντο μια λαϊκή αυλή, οι δύο ήρωες αναμετρώνται στο ελληνικό «σπορ», το τάβλι, όπου και ξεδιπλώνουν τα πάθη, τις επιθυμίες και τα όνειρά τους. Ο Φώντας ονειρεύεται να πιάσει «την καλή» και παρασύρει τον πρώην αντιστασιακό και νυν λαχειοπώλη Κόλλια στο σχεδιασμό της μεγάλης κομπίνας. Αυτής που θ�� τους κάνει μέλη της «καλής κοινωνίας».

«To Τάβλι» πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν το 1972, μεσούσης της δικτατορίας, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου και τον Γιάννη Μόρτζο. Έκτοτε το έργο παρουσιάζεται συχνά, καθώς αποτελεί μια οξυδερκή ματιά στη νεοελληνική νοοτροπία.

Η παράσταση, συμπαραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και της Εταιρείας των Φίλων της Τέχνης του Θεάτρου, θα παρουσιαστεί όπως αναφέραμε παραπάνω στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής από τις 23 Απριλίου και για 25 μόνο παραστάσεις.


Σκηνοθεσία: Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Παίζουν: Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου

Μέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη και Κυριακή, στις 7.30 μ.μ.
Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 9 μμ

Info: Θέατρο της Οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη , 210-8217877