Η οικογένεια του Κολομβιανού νομπελίστα λογοτεχνίας, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «η κατάσταση της υγείας του είναι στάσιμη αν και ιδιαίτερα εύθραυστη και υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών λόγω και της ηλικίας του».

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση στο star.gr, ο συγγραφέας νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο του Μεξικού με λοίμωξη του αναπνευστικού, απ΄ όπου πήρε εξιτήρι�� στις 8 Απριλίου.

Η σύζυγός του Μπάρτσα και οι γιοί του Ροντρίγκο και Γκονζάλο ανέφεραν πως θα συνεχίσει την ανάρρωσή του στο σπίτι.

Ωστόσο, ευχαρίστησαν για τα μηνύματα αλληλεγγύης που λαμβάνουν και ζήτησαν να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή του 87χρονου Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Την Δευτέρα, η μεξικανική εφημερίδα El Universal επικαλούμενη "αξιόπιστες πηγές" είχε γράψει ότι ο καρκίνος των λεμφαδένων από τον οποίο είχε προσβληθεί ο Μάρκες πριν από 15 χρόνια, εμφανίστηκε εκ νέου και τώρα έχει κάνει μετάσταση στους πνεύμονες, τα γάγγλια και το ήπαρ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικογένεια και οι γιατροί αποφάσισαν από κοινού ο ασθενής να μην υποβληθεί σε ογκολογική θεραπεία, αλλά να του παρασχεθεί ανακουφιστική αγωγή στο σπίτι.