​Από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 9 Ιουλίου θα διαρκέσει το φετινό Ταινιόραμα που επιστρέφει με υπότιτλο «Το φιλμ δεν θα πεθάνει ποτέ». Αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες, ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές σχολές, καθώς και ένα αφιέρ��μα στη Μελίνα Μερκούρη αποτελούν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Έχοντας φέτος για μότο «το φιλμ δεν θα πεθάνει ποτέ», το κινηματογραφικό event θα σερβίρει στο κοινό τρεις κόπιες την ημέρα, ξεδιπλώνοντας χιλιόμετρα σελιλόζης στη φιλόξενη υπόγεια αίθουσα της οδού Κοραή.

Στο μενού του Ταινιοράματος 2014, θα βρείτε και σπάνιες κινηματογραφικές γκουρμεδιές όπως το «Παράνομο Κρεβάτι» του Φρανσουά Τριφό, τους «Ναυαγούς» του βιρτουόζου Άλφρεντ Χίτσκοκ, το αιμοσταγές «Τέσσερις Μύγες Σε Πράσινο Βελούδο» του Ντάριο Αρτζέντο, το «Καλώς Ήρθατε Στο Κουκλόσπιτο» του Τοντ Σόλοντζ και πολλά ακόμη.

Ο κινηματογραφικός μαραθώνιος περιλαμβάνει, επίσης, αφιερώματα στο Σύγχρονο Καναδικό Κινηματογράφο, στην Ιταλική Σάτιρα, στον Βαλκανικό Κινηματογράφ��, στον Ανεξάρτητο Αμερικανικό Κινηματογράφο, στο Αγγλικό Σινεμά κι αυτόν από την Πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Γαλλική Κουλτούρα και τη Μέση Ανατολή, κ.ά. Τέλος, υπάρχουν αφιερώματα σε μεγάλους auteur, ανάμεσά τους οι Λουίς Μπουνιουέλ, Φρανσουά Τριφό, Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Ντάριο Αρτζέντο, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Φεντερίκο Φελίνι, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Λουκίνο Βισκόντι, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Τσαν-Γουκ Παρκ.

Το καθημερινό εισιτήριο και για τις τρεις προβολές θα είναι €6. Η δίμηνη κάρτα διαρκείας και για τις 168 προβολές θα είναι φέτος στα €40.