Ένα γκρουπ προσωπικοτήτων της σύγχρονης μουσικής στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Απριλίου.

Πολύ σπάνια πραγματοποιούνται συνεργασίες μουσικών αυτού του μεγέθους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προέκυψε με φυσικότητα καθώς, οι μουσικοί αυτοί είχαν ήδη επαφές μεταξύ τους, ανά δύο ή τρεις, παίζοντας και δοκιμάζοντας ιδέες. Κοινός παρανομαστής τους είναι το πρώιμο ξεκίνημά τους, από την ηλικία των 4-5 ετών, η σχέση τους με το Κολέγιο του Berklee, αρκετές συμπράξεις με σημαντικούς τζαζίστες (Holland, Metheny, Hanckock, Haden, McCoy Tyner), αλλά κυρίως μια χωρίς αποκλεισμούς μουσική φιλοσοφία.

Ο ΝτεΤζωνέτ είναι εμβληματική μορφή, έχοντας θητεύσει ως ντράμερ των
Davis, Coltrane, Monk, Evans, Rollins, Jarrett κ.ά. Ο Λοβάνο βάδισε σε απάτητα μονοπάτια, αποδεικνύοντας μοναδικές ικανότητες στη διεύρυνση της μουσικής του σαξοφώνου, και όχι μόνο. Η χαρισματική μπασίστρια Σπάλντινγκ είναι από τα λαμπρότερα ανερχόμενα αστέρια της τελευταίας επταετίας. Τέλος, ο Αργεντινός αντισυμβατικός πιανίστας Γενοβέζε θεωρείται από τους ικανότερους στη διατήρηση αναγνωρίσιμου ύφους μέσα από διαφορετικές τεχνικές.

Στον ήχο τους διαθλώνται πολυμορφίες επιρροών και επιλογών, αποχρώσεων και επινοήσεων (χαρακτηριστικές των κορυφαίων κάθε τέχνης) και ένας βιωματικά εκλεπτυσμένος εκλεκτισμός.

Πληροφορίες

Jack DeJohnette | Joe Lovano | Esperanza Spalding | Leo Genovese
The Spring Quartet
11 & 12 Απριλίου 2014
Κεντρική Σκηνή

Ώρα έναρξης: 20:30
Εισιτήρια: 15 - 18 - 28 € | Μειωμ. 10 - 12 - 15 € | Άνεργοι: 5 €
Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης.

Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων:

Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)